Fethiye'ye müjdeler verdi

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, FRT Televizyonunda konuk olduğu Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programında milletvekili olduktan sonra geçen 1,5 yıllık dönemde Fethiye, Seydikemer ilçeleri ile Muğla ve ilçelerine yapılan yatırımları anlattı. Fethiye'ye halk plajı sağlandığını, Seki ve Bekçiler mahallelerine 112 Acil İstasyonu kurulacağını, Fethiye Körfezi'nin dip temizliğinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüğünü Telmessos Antik Tiyatro'nun restorasyonunun yeniden başlayabilmesi için mahkeme sonucunu beklediklerini söyledi.

  • 3766
Fethiye'ye müjdeler verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, parlamento çalışmaları dışında her hafta bölgede olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın taleplerini dinleyip, kamu projelerini takip ediyorum. Teşkilatlarımı ziyaret ediyorum. AK Parti, Muğla’da da kongre sürecine giriyor. Kongreler her zaman tazelenme ve yenilenme demektir. AK Parti olarak kongrelerimiz güzel geçer ve düğün dernek demektir. Şimdiden kongrelerimiz Fethiye ve Muğla’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
YATIRIMLARI ANLATTI
Fethiye bölgesine yapılan projeleri değerlendiren Yelda Erol Gökcan, “Seçildiğim günden beri Muğla’mıza yatırım getirmek için büyük gayret içerisindeyiz.Bunu yaparken de hiçbir parti ayrımı yapmıyoruz.Biliyorsunuz Fethiye Belediyesi, AKParti’de değil. Ama bizim için bu önemli değil. Ben Muğla Milletvekili olarak her ilçemize ve her bir hemşerimize hizmet götürmek için çalışıyorum.TOKİ projesi için uzun zamandır gündemde olan Karaçulha’daki araziyi tahsis ettirdik ve projeye başladık. TOKİ ile ilgili süreç devam ediyor. Paralar yatırıldı, kuralar çekildi. Rehabilitasyon Merkezini (Engelsiz Yaşam Merkezi) ve Mart 2019 tarihinde, Fethiye Huzurevi Müdürlüğüne bağlı aktif yaşam merkezini açtık.500 kişilik tribün nizami sentetik futbol sahası ve soyunma odalarından oluşan FethiyeEsenköySpor Tesisleri için 2 milyon 350 bin TL artı KDV tutarında bir ödeneği ilçemize kazandırdık. Bu günlerde ihaleye çıkılacak ve en kısa zamanda açılışını yapacağız.Ölüdeniz arıtma ve kanalizasyon işi için bir önceki Milletvekilimiz HasanÖzyer, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 10 milyon TL ödenek çıkartmıştı.Biz de 6,5 milyon TL ödenek daha çıkarttık. 6,5 milyon TL tutarında da Muğla Büyükşehir Belediyesi yatırım yaptı.Yıllardır bölge turizmimizin en büyük sorunları arasına giren Ölüdeniz, Ovacık ve Belcekızatıksu arıtma ve kanalizasyonu tesisinin tamamlanmasını sağladık ve açılışınıhep birlikte yaptık” dedi. 
BİN KİŞİLİK DAHA YURT YAPILACAK
Milletvekili Gökcan, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni açtıklarını belirterek, Fethiye’ye bin kişilik daha yurt yapılacağını bildirdi.Gökcan, “Bin öğrenci kapasiteli yurt projesini yatırım programına aldırdık ve 25 Şubat’ta ihalesi yapıldı. 2020 yılında açılması planlandı
Mevcut bin kişilik yurt yatırımına ilaveten bin kişilik yurt binasının da yatırıma alınması planlandı. FETÖ terör örgütünden alınan Melek Ünal ve Ahmet Gazi öğrenci yurtları öğrencilerimizin hizmetine sunuldu.Fethiye Eğitim Kampüsü için Orman Genel Müdürlüğü’nden arazi tahsisi yaptırdık.Fethiye Kaymakamlığımıza Büyük Samanlık Koyu C tipi mesire yerinin tahsisini sağladık. Orman Bakanlığımız, Fethiye’ye Büyük Samanlık Koyu’nu Uygulama Otelcilik Okulu proje alanı olarak tahsis etti. Hemşerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Fethiye’de hemşerilerimiz yararlanacağı halk plajı (Karaot) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdindeki çalışmalarımız sonuçlandı. Bakanımız Murat Kurum ve yetkililer bu plajı giriş ücreti alınmaksızın Fethiye Belediyesi’ne sembolik bir ücretle 5 yıllığına kiraya verdi. Karaot Plajı da Fethiye halkına hayırlı olsun” dedi. 
FETHİYE’YE BÖLGE HASTANESİ
Gökcan, “Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ’da, uzun yıllardır yapılması planlanan Babadağ Teleferik projesi devam ediyor. Bu süreçte her türlü katkıyı veriyoruz” diyerek, “Muğla il merkezinden sonra ikinci Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezimizi, Fethiye’de açtık.Fethiye Devlet Hastanesi ek prefabrik poliklinik binası için çalışmalarımız devam ediyor. 4,5 milyon TL ödenek aldık. İnşaatı bitti. En kısa sürede açılışını yapacağız. Fethiye’ye bir bölge hastanesi şart. Bu konuyu Sağlık Bakanımızla konuştuk. Mutlaka değerlendirilecektir. Fethiye’de 4 bin dekar araziye can suyu olan baraj ile çiftçilerimizin yüzünü güldürdük. 3 sulama tesisiyle toplam 8 bin 370 dekar araziye can suyu verdik.İlçe merkezinden geçen derenin ıslahını tamamladık. 16 Aralık 2019 tarihinde Fethiye Karacaören HES Göletinin ihalesini yaptık. Göletin ön yüzü membran kaplı kaya dolgu tipinde olacaktır. Temelden yüksekliği 16 metre, depolama kapasitesi143 bin metreküp ve bin 300 metre iletim hattına sahip olacaktır. İşin yapım değerlendirme süreci devam etmektedir. İhalesinin sonuçlandırılmasına müteakip sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlanılacaktır.Fethiye’deki üreticilerimizin talepleri doğrultusunda seracılık paketi kapsamında düşük faizli sera işletme kredilerinde vade 14 aya çıkarılmıştır. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredi indirim oranları 750 bin TL’ye kadar yüzde 50, 750 bin üzerinde yüzde 25 olarak uygulanmaktadır. Örtüaltı üretimde dekara 15,35 TL mazot ve gübre desteği, 120 TL biyoteknik mücadele desteği, 400 TL biyolojik mücadele desteği, 150 TL iyi tarım uygulamaları desteği verilmektedir.Arıcılığı geliştirmek ve organik tarımı desteklemek için bir bal ormanı kurduk” ifadelerini kullandı. 
KÖRFEZ KİRLİLİĞİNİN TAKİPÇİSİYİZ
Fethiye Körfezi’nin kirliliğinin önlenmesi için Fethiye Kaymakamlığı’nın hazırlattığı raporu geniş şekilde anlatan Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Kurumlar öncelikle Fethiye Körfezi’ne gelen kirliliğin önüne geçecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi arıtmanın kapasitesini arttıracak. Ardından Bakanlık körfezin dip temizliği projesini hayata geçirecek. Konunun takipçisiyiz” dedi. 

Fethiye'ye müjdeler verdi

Bakmadan Geçme