Fethiyespor'un tarihine ışık tutan takvim

Fethiye'nin ilk ve en eski fotoğraf stüdyosu Foto Kandiye, Fethiyespor'un tarihini anlatan takvim yaptı. Foto Kandiye'nin 4.kuşak temsilcisi Şükrü Gürel asırlık arşivinden seçme fotoğraflarla hazırlanan takvimin tanıtımını yaptı.

  • 1639

2020 yılı için hazırlanan takvimde Fethiyespor’un kuruluşundan bu güne kadar olan süreci fotoğraflarla anlatan Şükrü Gürel, bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Anlamlı bir çalışma olduğunu söyleyen Gürel, Foto Kandiye’nin asırlık arşivinden özel seçme fotoğrafları stüdyoda tek tek tasarımının yapıldığını kaydetti. Fethiye’nin kültüründe ve tarihinde en önemli değerlerden birisi olan Fethiyespor’un anlatıldığı takvimi hazırlarken duygulu anların yaşandığı ifade edildi. 

Fethiyesportakvimini sayfa sayfa anlatan Şükrü Gürel, “Fethiyespor’un dünden bugünü, şu zamana kadar Fethiyespor’a emek vermiş futbolcuları bu takvimde yaşatmaya çalıştık. Futbolcuların yanı sıra geçmiş yıllarda Fethiyespor’a gönül verenler, Fethiyespor sevdalıları ve taraftarlar da bu çalışmada yer aldı. Fethiye birlik ve beraberliği var. Kuruluşundan bu yana Egespor’dan, Fethiyespor’a kadar farklı kareler var. Didiler, Mehmet Salih Helvacılar, Canbulat Gürbüzler… Hepsini rahmetle anıyorum. Dönemin yöneticilerinden Zahit Platin, Mümtaz Harmandar, Erol Kıvrak ve daha nice futbolcular ve bu takıma emek verenler mevcut. Güzel bir çalışma oldu. Takvimde amacımız Fethiyespor’u herkese tanıtmak. Şu zamana kadar emeği geçenlerin anısını yaşatmak. Öte yandan Fethiyespor’a küçük de olsa bir katkıda bulunmaktı. Bu takvimin yapılmasında emeği geçen başta Başkanımız Esat Bakırcı ve İsmail Öztürk, Cem Tufanve diğer yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşletmeci arkadaşlarımız burada önemli destek oldu. Kalan miktar ile de kulübe katkıda bulunulmaya çalışıldı. Maçlarda taraftarlarımızın bu takvimleri satın almasını tavsiye ediyorum. Hem de kulübe bir katkı sağlayacaktır. Kitap niteliğinde oldu. Bunun devamı gelecek” şeklinde ifadeler kullandı. 


 

Fethiyespor'un tarihine ışık tutan takvim
Fethiyespor'un tarihine ışık tutan takvim
Fethiyespor'un tarihine ışık tutan takvim
Fethiyespor'un tarihine ışık tutan takvim

Bakmadan Geçme