Fethiyespor Edirne Deplasmanından Umutlu

TFF 3.lig 3.Grup'ta en yakın rakibinin 6 puan önünde lider bulunan Fethiyespor'da keyifler yerinde.Karşıyaka maçını yağmurlu hava ve ağır zemine rağmen 1-0 kazanan Fethiyespor Edirne maçına hazırlanıyor.Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel her hafta olduğu gibi bu hafta da haftalık değerlendirme toplantısını yaptı.

  • 620
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiyespor Edirne Deplasmanından Umutlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta son iki maçını kazanıp çıkışa geçen Karşıyaka’yı mağlup eden  lider Fethiyespor Edirnespor maçını bekliyor. Karşıyaka maçını ı değerlendiren Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, maç öncesi ve sırasında yağan yağmur nedeniyle ağırlaşan sahanın kendileri için bir dezavantaj olduğunu söyledi. Edirne deplasmanının çok önemli olduğunu da vurgulayan Dinçel, “Fethiye olarak istediğimizi almak için Edirne’ye gideceğiz. Bugünden itibaren tam kadro çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi. 
Bu sezon evinde oynadığı 8 karşılaşmayıda kazanan Fethiyespor,  bu hafta yağan yağmura rağmen evinde oynadığı Karşıyaka’yı da 1-0 mağlup etti. Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel  haftayı avantajlı ve karlı olarak değerlendirirken, “İlk kez Fethiye’de bu hava koşullarında maç oynadık. Özellikle ilk yarının çok daha zor geçtiğini söyleyebilirim. Ama ikinci yarıda istek, arzu ve maçı kazanma refleksi takımımıza maçı kazandırdı” diye konuştu.
İLK YARI ZOR GEÇTİ
Teknik Direktör Selahaddin Dinçel, “Maç öncesi Karşıyaka maçının bir ege derbisi olduğu, Karşıyaka’nın mutlak şampiyonluk parolasıyla lige başladığını biliyorduk. İyi bir kadroları vardı. Fakat ligde iyi bir konumda değillerdi. Bizim maç öncesi son 4 maçlarını kaybetmeden iki beraberlik, iki galibiyetle geçirmişlerdi. Maçın kolay geçmeyeceğini öngörüyorduk. Fakat maç öncesi ve maç sırasında devam eden yağışın saha zeminini oldukça ağırlaştırdığını gördük. İlk kez Fethiye’de bu hava koşullarında maç oynadık. Özellikle ilk yarının çok daha zor geçtiğini söyleyebilirim. Topun sahada istediğiniz şekilde hareket etmemesi, oyuncuların istediklerini tam anlamıyla uygulayamaması bizim için handikaptı. Çünkü bizim takımımız pas yapan takım, bizim takımımız toplu oynayan takım. Bu yüzden saha zemini bizim için dez avantajdı. Yine pozisyonlar yakaladık ilk yarıda, değerlendiremedik. Rakibin de pozisyonu vardı” dedi.
HEDEF PUAN FARKINI ARTTIRMAK
“Ama ikinci yarıya çok daha arzulu, istekli çıktık” diyen Selahaddin Dinçel,  “Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Çünkü iç sahada 12. adam ile oynuyorduk. Ve ikinci yarıda o istek, arzu, maçı kazanma refleksi takımımıza maçı kazandırdı. Ben haftayı avantajlı ve karlı geçtiğimizi düşünüyorum. Maç öncesi rakiplerle olan puan farkımızı arttırabiliriz diye hesap etmiştik. İki tane yakın rakibimiz var arkamızda. Bir takımla 6, bir takımla 9 puanlık farkı şu an koruyoruz. İnşallah öncelikle hedef korumak, daha sonra da bu puan farkını arttırmak. Maç sonrası Alihan’da, Nurettin ve Özgür’de gerek darbeye bağlı sakatlık, gerek saha zemininin maç sonunda oluşturduğu vücuttaki etkilerinden dolayı 3 oyuncumuzda sıkıntı var. 2 gündür tedavileri yapıldı. Bugün 3. Gün, bugünde bakacağız ama sanıyorum tedavileri biraz daha devam edecek. Hafta sonu durumları netleşecek. Erdinç’te sarı kart cezalısı. Haftlar ilerledikçe kart sayısı artıyor. Bir önceki hafta Seren cezalıydı. Bu şartlarda biz Edirne deplasmanına gideceğiz. Edirne takımıda bakıldığında grubun Play-off’u hedefleyen, üst ligi sezon başı Play- Off’dan çıkarız diye hesaplayan takımlardan birisiydi. Özellikle iç sahada iyi oynayan bir takım. Son haftayı da bol gollü, farklı galibiyetle geçtiler. Ve bizim maça da iyi hazırlanacaklarını düşünüyorum. Bizim için çok önemli maç. Çok kritik bir deplasman. Bizde Fethiye olarak istediğimizi almak için Edirne’ye gideceğiz. Bugünden itibaren tam kadro çalışmalarımıza başlıyoruz” dedi. 

SKORA GÖRE HAREKET EDİLMEMELİ
Hakemlerin skora göre hareket etmemeleri gerektiğini dile getiren Dinçel, “Biz yan hakemi daha net gördüğümüz için özellikle yan hakemin bir iki kararına bizim tepkimiz oldu. Veya yan hakem ile aynı düşüncede olmadığımız şeklinde bir serzenişimiz oldu. Hakemlerinde bizim bu serzenişimize tepkisi biraz sert oldu.  Oyuncuların saha içerisinde hakemler ile olan diyaloğunda sıkıntı olduğunu duydum. Ama kendim yaşamadığım için çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Skora göre hareket etmemek lazım. Bazen öne bir takım geçtiğinde geride olan takım lehine daha fazla düdük çalınıyor, daha fazla karar veriliyor. O anda oyun neyse ona göre hareket etmek gerikiyor ama ben özelllikle son yıllarda aşağıdan gelen genç yetenekli hakemlerin olduğunu düşünüyorum. Daha çok eğitim almış, üniversite kökenli ve akademi kökenli hakemlerin çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ve bu hakemlerin mesliği dışarıda ne olursa olsun kendilerini hakemlikte yetiştirmek için birçok eğitimden geçtiklerini düşünüyorum. İnşallah bundan sonra onlarda insan, daha az hata ile bu işi götürürler. Çünkü anlık karar veriliyor. Biliyorsunuz bazen ekranda biz defalarca aynı pozisyonu izlememize rağmen karar veremediğimiz anlar oluyor. Onlar ama anlık karar vermek zorunda. O yüzden onları da hem saygıyla, hem hoşgörüyle karşılamak zorundayız. Genel anlamda hakemlerden memnunuz. Ufak tefek problemler yaşamış olsakta. Futbolun içerisinde hakemlerle biz bir bütünüz. Hakemlerde bizim işimizin bir parçası. O yüzden kimseyi art niyetli görmüyoruz” ifadelerini kullandı. 
TOTEM DEĞİL
Yönettiği her maçın ilk 10 dakikasını kulübede geçiren Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel kendisine bunun bir totem olup olmadığı konusunda yöneltilen soruyu da cevapladı. Selahaddin Dinçel, “Öyle bir totemim yok. Sadece maç öncesi elimizde raporlar var. Maç öncesi rakibin nasıl oynayacağını biliyoruz ama nasıl oynadığını ilk 5-10 dakikalık zaman diliminde tekrar gözlemleme fırsatı buluyorum. Daha sakin bir şekilde izlemeye çalışıyorum. Sadece burada olan bir durum değil. Her kulüpte aynı şekilde hareket ediyorum. Belki bizim elimizdeki maç raporunun dışında saha içerisinde bir diziliş, bir taktik anlayışı var ise ona göre de hemen içeriye müdahale etme durumunda kalıyorum. Bu kesinlikle bir totem değil” şeklinde konuştu.
GÖNLÜM TURGUTLU İLE
Kendisinin Turgutlulu olduğunu belirten ve Turgutluspor’a başarılar dileyen Teknik Direktör Dinçel, “Ben bugün burada oturuyor isem Turgutluspor sayesindedir. Çünkü ben Turgutluluyum. Turgutluspor bizi yetiştirdi. Bizi sahneye çıkardı. Bugün ülkemin her bölgesinde çalışmış bir teknik adam olarak Turgutluspor’un üzerimizde çok büyük emeği olduğunu düşünüyorum. Ve bunu da hiçbir zaman inkar etmiyorum. Gönlüm kalbim her zaman Turgutlu ile. Bir yönetim değişikliği oldu. Belediye destekli bir yönetim göreve geldi. Şunun olmasını istiyorum. Türkiye’de örnek gösterilecek tesislere sahip olan Turgutlu, mutlak çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Başarılar diliyorum. İnşallah arzuladıkları, istedikleri seviyeye, başarıya ulaşırlar. 
FETHİYESPOR SEVDALILARINA SELAM OLSUN
İstanbul’da yaşayan ve Edirne deplasmanında kendilerini yalnız bırakmayacak olan Fethiyespor sevdalılarına da seslenen Fethiyespor Teknik Direktörü Selahaddin Dinçel, “İstanbul deplasmanlarına gittiğimizde İstanbul’da yaşayan Fethiyeliler, Fethiyespor sevdalıları takımlarını yalnız bırakmıyorlar. İstanbul’a son gittiğimizde de Edirne’de hep birlikte olacağız sözünü vermişlerdi. Biz inşallah onlarla Edirne’de birlikte olup, Fethiyespor’un sahadaki performansına katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz. Onlara da buradan selamlarımı iletiyorum. Edirne’de görüşmek dileğiyle” dedi. 
 

Bakmadan Geçme