Fethiyespor, 11 Mayıs'ta Toplanıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig kulüp başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından liglerin kaderini açıkladı. Özdemir şimdilik olmak kaydıyla 12 Haziran'da tüm liglerin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Bu kararın ardından 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Fethiyespor'un 11 Mayıs'ta toplanıp, hazırlıklarına başlayacağı öğrenildi.

  • 871
Fethiyespor, 11 Mayıs'ta Toplanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de hayat normalleşmeye doğru giderken futbol takımları da yeşil sahalara geri dönüyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü, liglerin yeniden başlaması için geri sayıma geçildi. TFF Başkanı Özdemir, bugün yeni rotayı belirlemek adına Kulüpler Birliği ile bir toplantı yaptı. Görüşme sonrası Başkan Özdemir şimdilik olmak kaydıyla 12 Haziran’da tüm liglerin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. 

Telefonla bilgi aldığımız Fethiyespor Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk ile Teknik Direktör Mesut Toros, 11 Mayıs Pazartesi günü takımın toplanacağını ve hazırlıklara başlayacağını dile getirdiler. İsmail Öztürk, “Ligler kaldığı yerden devam edecek. 11 Mayıs Pazartesi günü toplanma kararı aldık. Normal fikstüre göre lig devam edecek. Sezonun geri kalanı için hazırlıklarımıza başlayacağız” şeklinde ifadeler kullandı. 

Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros da “TFF Başkanımızın açıklamalarını izledik. Yönetim kurulumuz ile yaptığımız görüşme sonucunda 11 Mayıs Pazartesi günü toplanmaya karar verdik. Şu anda gerekli prosedürleri tamamlamak için çalışmalara başladık. Gerekli izinleri almaya çalışacağız.  Sağlık Kurulu’ndan karar çıkması halinde ligler mevcut fikstüre göre devam edecek” dedi. 

TFF Başkanı Nihat Özdemir açıklamasında, “Devletimizin aldığı kararlarla, sportif tedbirleri dünyada en hızlı şekilde alan ülkelerin başında geliyoruz. 11 Mart'ta ilk vakanın görülmesinin ardından, maçlarımızı seyircisiz oynattık. İlk ölümlü vakalar sonrasında ise liglerimizi erteledik. Futbola dönüş için sağlık kurulumuz çok önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Tüm tedbirleri içeren bir protokol hazırlandı, 1. kısmını kamuoyu ile paylaştık. Müsabaka evresini de en kısa sürede kulüplere ve kamuoyuna duyuracağız. Korona virüsü salgın bütün dünyayı sardı ve 5 ay geçmesine rağmen hala etkisini sürdürüyor. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde en az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Dünyaya örnek bir mücadele gösterdik. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Salgın süresinde Türk futbolunun selametini düşündük. Kulüplerimizin etkilenmemesi için elimizden geleni yaptık. Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ile sürekli konuştuk. Süper Lig kulüplerinin yanı sıra alt lig kulüpleriyle de görüştük. UEFA ve FIFA ile görüştük. Devletimizin tüm kurumlarının desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz. Şimdilik olma kaydıyla elimizde değişik senaryolarımızın da bulunduğunu belirterek ertelenen Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve bölgesel amatör liglerimizi 12, 13, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde başlatma kararı aldık. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde Temmuz ayı sonunda tamamlayacağız. Kupalarımızı sahada vereceğiz ve Ağustos ayında da UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız” ifadelerini kullandı. 


 

Bakmadan Geçme