Fethiye'nin Kuzugöbeği Dünyaya İhraç Ediliyor

Fethiye'den İngiltere başta olmak üzere Almanya ve Fransa' ya kuzugöbeği ihraç ediliyor. Bir aile şirketi kuran Karabulut ailesi çeşitli ülkelere kendi imkânlarıyla yıllık yaklaşık 3 bin kilo Kuzugöbeği ihracatı gerçekleştiriyor.

  • 4139
Fethiye'nin Kuzugöbeği Dünyaya İhraç Ediliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve çevre il ve ilçelerde dağların yüksek kesimlerinde yetişen kuzugöbeği mantarını orman köylüsüne toplatan Karabulut ailesi bu mantarları soğuk hava zincirini aksatmadan artı 5 derecede İngiltere, Almanya ve Fransa’ya kadar uçakla ulaştırıyor. Kuzugöbeği mantarını önce bir bir elden geçirten ve ihraç şekline getirten Hasan Karabulut, artı 5 derecede İngiltere ve diğer ülkelere ulaştırıyor. İngiltere ve Almanya’da en lüks restoran ve otellere satılan kuzugöbeği mantarı tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor. 

Talebi karşılayabilmek için Fethiye ve Seydikemer’in yanı sıra Muğla, Burdur ve Denizli’nin orman köylerinden kuzugöbeği mantarı sağlayan Hasan Karabulut, ülkemize daha fazla katma değer sağlayabilmek için bu yıl daha da fazla ihracat planladığını söyledi. 

Karabulut iç piyasada kuzugöbeği satarak başladığı kuzugöbeği mantarı ihracatını 2013 yılında amatör çapta başladıklarını aile şirketi ile Avrupa’daki Almanya, İngiltere, İsviçre ve İsveç’e gönderdiklerini 2 tona yakın ihracat yaptıklarını orman köylülerinden aldıkları kuzu göbeği mantarını çeşitli işlemelerden geçirdikten sonra ihracata hazırhale getirdiklerini söyledi. 
Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğünün ihracat evraklarını düzenli şekilde hazırlanmasını sağlama sımasından dolayı kendilerine kolaylık yapıldığını söyleyerek İlçe Müdürlüğüne yetkililerine teşekkür etti.

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ihracat birimi ve kurum yetkilisi Şaban Sarıkaya, sezonun ilk ürününün ihraç edildiğini kaydetti. Müdürlük ihracat birimi personelinin düzenli numuneler alıp laboratuvarlarda analiz ettirdiklerini belirten Sarıkaya, “İlçemiz açısından  özellikle orman köylüleri için önemli bir gelir kaynağı. Ayrıca sadece ihraç ürünlerinde değil piyasaya arz edilen tüm ürünlerde denetim ve kontrolleri çok sıkı oluyor. Tüketicinin güvenilir gıdaya erişme konusunda kurum olarak denetim ve işletmelerde eğitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme