Fethiye'nin Kanatsız Melekleri

Koronavirüs ile mücadelede en ön cephede doktorlarla birlikte yer alan hemşireler, canları pahasına hayat kurtarmaya devam ederken Hemşireler Günü'nü de hastanelerde evlatlarından uzakta çalışarak kutladılar.

  • 7636
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemşireler Günü’nü salgının gölgesinde kutlayan “Beyaz Melekler” kendi hayatlarını geri planda bırakarak hastalarının canını kurtarmak için Fethiye’de de büyük mücadele gösteriyorlar. Hastalarının iyileşmesiyle büyük mutluluk duyan hemşireler, onları alkışlarla uğurluyorlar. Fethiye Devlet Hastanesi Pandemi Merkezi İzole bölümünde görev yapan hemşireler, canla başla çalışıyor. Dünya Hemşireler Günü’nde de hastalarının iyileşmesi için çaba gösteren hemşireler, bu zor görevi nasıl ve ne şekilde yaptıklarını anlattılar. İzole bölümüne maskelerini takıp özel elbiselerini ve galoşları giyip gerekli dezenfektelerini yaptıktan sonra giren hemşireler, özel odalarda karantina altında bulunan hastaların yanına giderken de diğer izole kıyafetleri ile çizmeleri giyip korunuyorlar.  
FEDAKAR ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM
Tüm hemşirelerin Gününü kutlayan ve 3 yıldan beri Fethiye Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Fatma Ebru Yılmaz, hemşirelerin izolasyon birimindeki çalışmalarını aşama aşama anlattı. Yılmaz “İkinci katta izolasyon birimi bulunuyor. 50 yataklı bir klinik burası. Ama pandemi süresince her hasta tek kişi yattığı için şu anda en fazla alabildiğimiz hasta sayısı 24. Şu anda bizim 4 hastamız var. Genel durumları iyi, bir sıkıntımız yok. Bu kat komple Covid-19’a ayrılmış bir birim. Buraya gelişler çıkışlar kontrollü. Ziyaretler yasak. Hastalarımız hekimlerimizin kontrolü altında. Tüm görev yapan arkadaşlarımla ayrı ayrı gurur duyuyorum. Bu süreçte gerçekten çok fedakarca çalıştılar ve hiçbiri de biz bu görevden çekileceğiz ya da imtina ediyoruz gibi yaklaşımlar sergilemediler. Canla başla hatta biz onlara ara ara kliniklerinizi değiştirebiliriz, sizi rahatlatabiliriz, rotasyon yapabiliriz gibi cümlelerle de yaklaştığımızda hepsi büyük bir fedakarlıkla hayır başhemşire hanım biz kesinlikle olduğumuz yerden çok memnunuz ve çok gururluyuz dediler. Onlarla hepsiyle çok gurur duyuyorum” diye konuştu.
ÇOCUKLARIMIZA SARILAMIYORUZ
Dahiliye (İzolasyon) Servisi Sorumlusu Emine Şaşmaz ise “Hastalarımıza konforlu bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Onlara evdeki ortamlarını aratmamaya çalışıyoruz. Yanlarına mümkün olduğunca refakatçi almıyoruz yanlarına ama biz mümkün olduğunca kendilerine her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 2 aya yakındır pandemi servisi olarak görev yapmaktayız. İnsanlara hizmet etmekten mutluyuz. Böyle bir günde bizi ziyaret edip unutmadığınız için sizlere çok teşekkür ederiz. Böyle bir dönemde sağlık çalışanı olmak güzel bir duygu ama psikolojik açıdan da tabi çok yorucu bir dönemdeyiz şu an. İzole bir servis olduğumuz için evimize gittiğimiz zaman çocuklarımıza sarılamıyoruz. Bizi en burkan yönü o ama çok mutluyuz. Hastalarımız da çok kötü değil şükürler olsun. Can kaybımız da çok fazla olmadı. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi çok fedakarca çalışıyor. Hepsini yürekten kutluyor, çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımın Hemşireler Gününü kutluyorum” dedi.
PANDEMİ HEMŞİRELİĞİN ÖNEMİNİ HATIRLATTI
Kardiyoloji Göğüs İntaniye Sorumlusu Gülşen Kışlak Aytekin de “ Covid-19 sürecine ilk biz başladık. Başladığımız dönemden beri bütün arkadaşlarım, canla başla elimizden geldiği kadar ekibin bir üyesi olarak yapmaya çalıştık. Hastalara mümkün olduğunca manevi yönden de destek olmaya çalıştık. Covid-19’un en çok görüldüğü gruptan biriyiz. Hatta içimizden bir arkadaşımız da bu süreçte yattı. Ama hiçbir zaman bırakmak istemedik. Dünya ve ülke olarak kötü bir süreçte, pandemi döneminde kutlanmak aslında iyi değil ama en azından hemşireliğin ekibin en önemli parçalarından birisi olduğunu gösterdi bu dönem bize. Hem hastalığın yayılma sürecinin engellenmesinde, hem önlenmesinde, tedavi sürecinde de hemşireliğin ne kadar önemli olduğunu, sağlık hizmetlerinde çok önemli bir basamak olduğunu bu dönem bir kez daha bize hatırlattı. Bütün arkadaşlarımın ve bütün camianın hemşireler gününü kutluyorum. Hastane yöneticilerimize de bize gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi. 
ONLAR OLMAZSA OLMAZ
Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Fatih Özyer de hemşirelerin gününü tebrik ederek “Bu zor süreçte tüm fedakar hemşirelerimize bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz. Çünkü bu işin bel kemiği hemşireler. Kendilerinin gününü tebrik ediyoruz. Kendilerine kolaylıklar diliyoruz. Onlar olmazsa bu iş olmaz. Kendilerine minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Biz pandemiyi güzel yönettik, hala da yönetmeye devam ediyoruz. Hasta sayımızda belirgin bir düzelme var. Tedbirlere devam edersek inşallah biz bu işi aşacağız” şeklinde konuştu.
SAĞLIK HİZMETLERİMİZ GÜZEL GİDİYOR
Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Bilal Çelikbaş da “ Ben de bugün beraber çalıştığımız hemşire arkadaşlarımızın Hemşireler Gününü kutluyorum. Fethiye olarak hastanemizde şu an için sağlık hizmetlerimiz gayet güzel gitmekte. Bunun haricinde sadece pandemi hastalarımıza değil, diğer hastalarımıza da polikliniklerde hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Operasyonlarımızı, ameliyatlarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Fethiye'nin Kanatsız Melekleri
Yorumlar 1
Mine 14 Mayıs 2020 16:21

Evet emeklerine diyecek yok ama lütfen artık hastaları ilk karlılayan sekreter bunu unutmayın pislikleri temizleyen temizlik personeli taşıyan personeller nankörlük yapmayın

Bakmadan Geçme