Fethiye'nin Dev Adamları Yüksekten Uçuyor  

Bu yıl yükseldiği Türkiye Basketbol Ligi'nde ilk 7 haftada 6 galibiyet alarak liderliği Balikesir Büyükşehir Belediyespor ile paylaşan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, yüksekten uçuyor.

  • 716
Fethiye'nin Dev Adamları Yüksekten Uçuyor  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezonun ilk 7 haftasında oynadığı maçlarda 6 kez galip gelen Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, geçtiğimiz haftasonu deplasmanda oynadığı Samsunspor maçını da 69 – 60 kazanmasını bildi. 
Takımımız ligin ilk haftasında rakip potalara toplam 580 sayı bırakırken, kendi potasında 548 sayı gördü. Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, kaydettiği 580 sayıyla ligin en skorer 3. takımı olma özelliğini elinde bulunduruyor. 
Kulüp Başkan Yardımcısı İzzet Durak  : Yönetim ve Takım Elinden Geleni Yapıyor, Şehir de Üzerine Düşeni Yapmalı 
Samsunspor maçından sonra bir açıklama yapan Kulüp Başkan yardımcısı İzzet Durak; “Türkiye Basketbol ligindeki en iyi seyirciye sahibiz. Bu seyirci Basketbol Süper Ligini hak ediyor." diye konuştu.
Kulüp Başkan yardımcısı İzzet Durak sözlerine; “Fethiye’ye Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş niye gelmesin? Fakat gerçekçi olmak gerekirse, sezona başlarken bizim bu sene Süper Lige çıkma gibi bir hedefimiz yoktu. Geçen yıl büyük bir başarı göstererek üst lige çıkma başarısı gösteren bir takım vardı. Ama bir yandan da, Kulübün önceki yıllardan kalan borçları sırtımızda bir kambur ve bu nedenle sezona gayet mütevazı bir bütçeyle başladık. 
Şu anda, nazar değmesin, çok iyi gidiyoruz. Fakat yine de asıl hedefimiz, TBL’deki ilk sezonumuzda stresten uzak bir biçimde sezonu tamamlayıp ligde kalmaktır. Şampiyonluk iddiamız ve stresimiz bulunmuyor. Maç maç gitmek istiyoruz.  Fethiyeli sporseverlere salonda keyifli haftasonları yaşatmayı, Fethiyeli gençleri spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve Fethiye’yi bir basketbol şehri yapmayı hedefliyoruz. Bu proje bundan sonraki sezonlarda da aynı kararlılıkla devam edecek. Arkasında belediyenin gücü olan, bir bakıma sosyal sorumluluk projesi diyebiliriz. Ama neticede, Lokman Hekim Fethiye Belediye’nin 3 yıl içinde basketbolda ve voleybolda en üst ligde yer almasını hedefliyoruz. 
Biz sadece basketbol takımı değil, pekçok branşı olan bir spor kulübüyüz. Basketbol takımımız şu anda doğru bir noktada, voleybolda da bu şekilde yol almayı hedefliyoruz.
Ancak, Belediye Başkanımız öncülüğünde yapacağımız planlamalar ile önümüzdeki sezonlarda Fethiye’yi mutlaka Basketbol Süper Ligine taşımayı istiyoruz.” şeklinde devam etti.
Şehir Bu Takıma Sahip Çıkmalı
Kulüp Başkan yardımcısı İzzet Durak; “Dürüst olmak gerekirse, ekonomik anlamda rahat olduğumuzu söyleyemeyiz. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi kulüplerin maddi durumlarının bile ne kadar kötü olduğunu herkes biliyor. Dolayısıyla, bizim maddi açıdan elimizin geniş olmadığı zaten tahmin edilebilir.
Biz şu anda Fethiyeli sporseverlerin sempatisini ve desteğini kazanmış durumdayız. Maçlarımızı neredeyse tamamen dolu tribünler önünde oynuyoruz. 
Fakat Kulübün kimseye muhtaç olmadan, kendi kendini çevirebileceği, daimi gelir kaynaklarına ihtiyacı var. Halen bunlar üzerinde çalışmalarımız sürüyor. 
Takımımız sadece bir adım sonra Süper Lig’e çıkıp Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Darüşşafaka ile oynayacak konumdayken, belli ekonomik güce sahip işadamlarımızın ya da ekmeğini buralardan kazanan büyük sermaye gruplarının takıma destek olmamalarını anlamak mümkün değil. Özellikle de, geçtiğimiz senelerde Kulübe destek olan bazı kişilerin ve grupların hem de takım çok iyi giderken destek vermediklerini kamuoyunun bilgisine arz ediyoruz. Şehrin takımı sahiplenmesi halinde, Fethiye kısa zamanda önemli bir basketbol kentine dönüşür ve de bu durum, şehir ekonomisine önemli katkı sağlar.
Fethiyeli tüm sporsever lütfen kombine kart alsınlar, orta ve büyük ölçekli işletme sahiplerimiz de bütçeleri ölçüsünde Kulübümüze destek olsunlar, salona reklam versinler. Sonuçta bu Kulüp başaraılı olursa, tüm Fethiye kazanır.” Dedi.
Önümüzdeki Maç Evimizde 1881 Düzce İle
Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin 8. haftasında, 30 Kasım Cumartesi günü, saat: 17.00’de 1881 Düzce ile oynayacak. 16 takımlı ligde takımımız averajla ikinci sırada yer alırken, rakip 1881 Düzce Evsahibi Samsunspor sezon başından beri çıktığı 7 maçta sadece 2 galibiyetle 13. sırada bulunuyor.
 

Bakmadan Geçme