• Haberler
  • Spor
  • Fethiyeli Sude Özer'den Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı

Fethiyeli Sude Özer'den Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı

Fethiyeli Sude Özer, Macaristan'da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda ikinci oldu. Özer, hedefinin gelecek yıl birincilik olduğunu belirtti.

  • 35

Fethiyeli Sude Özer'den Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı

Fethiyeli genç sporcu Sude Özer, Macaristan’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Milli sporcu olarak katıldığı şampiyonada ikinci olan Özer, Türk bayrağını gururla dalgalandırdı. Gelecek yıl için hedefini birincilik olarak belirleyen Özer, disiplinli çalışmanın önemine dikkat çekiyor.

“Milli Takım Hedefimiz Oldu”

Henüz 17 yaşında olan Sude Özer, spora iki yıl önce Fethiye Boks Okulu’nda başladı. Antrenörlerinin desteğiyle hedeflerini büyüttüklerini belirten Özer, "6. ve 7. aylarda çeşitli turnuvalara katılmaya karar verdik. Güzel sonuçlar aldıkça, hocalarımla birlikte Milli Takım hedefi koyduk. Milli takım üçlü seçmelerinde birinci oldum ve Milli Takıma seçildim" dedi.

Fethiyeli Sude Özer'den Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı

Dünya Şampiyonasında İkinci Oldu

Milli takım ile Macaristan’da düzenlenen Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’na katılan Özer, şampiyonluk yolunda büyük bir başarı gösterdi. “Türk Bayrağımızı dalgalandırmak benim için gurur vericiydi. Seneye hedefim, kürsünün birinci basamağında olup İstiklal Marşımızı okutmak" diye konuşan Özer, yabancı rakiplerle karşılaşmanın kendisi için hem heyecan verici hem de stresli olduğunu belirtti.

“Çift Antrenman ve Protein Ağırlıklı Beslenme”

Turnuvalara hazırlanırken sıkı bir çalışma temposu izlediklerini söyleyen genç sporcu, her gün çift antrenman yaparak formda kaldıklarını anlattı. Özer, "Ağır ve kondisyon gerektiren antrenmanlar yapıyoruz. Beslenme konusunda da protein ağırlıklı bir diyet izliyoruz. Kilomuzu dengede tutmak için dikkatli besleniyoruz" dedi.

Fethiyeli Sude Özer'den Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda Büyük Başarı

Gençlere Tavsiyeler

Kick boks yapmayı düşünen gençlere tavsiyelerde bulunan Özer, disiplinli bir çalışma düzeninin önemine vurgu yaptı. "Doğru ekip, doğru hoca ve doğru salonda çalışmaları gerekiyor. Ekip çok önemli. Fethiye Boks Okulu Ailesi her zaman yanımdaydı. Buradan Tural Gadirov ve Hakan Çınaroğlu hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Hep arkamda durdular, güvenlerini hiç esirgemediler. Aynı zamanda beni destekleyen sponsorlarımıza da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme