• Haberler
  • Spor
  • Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

Fethiye'nin başarılı sporcusu Metehan Nebioğlu triatlon dalında uluslararası arenada Türkiye'yi temsil edecek. Sırbistan'da gerçekleştirilecek olan yarışma 15 Eylül'de başlayacak.

  • 289
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

Fethiyeli yarışmacı Metehan Nebioğlu Türkiye’yi temsil etmek için Sırbistan’a gidiyor. Triatlon spor dalında yarışacak olan Nebioğlu bu sporun çok fazla bilinmediğine dikkat çekti. Nebioğlu “Yaklaşık 2 yıldır triatlon sporuyla ilgileniyorum, daha öncesinde bisiklet sürüyordum sadece. Bisiklete de sekiz, dokuz yıl önce başladım. Bisiklet ile başlayan serüvenim 2 yıl önce triatlona evrildi, şimdi de triatlon sporuyla aşırı derce ilgiliyim. Fethiye’de bu sporu yapan çok az insan var ve yerli olup da bu sporu yapan 5 kişi yok diyebilirim” dedi.

Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

“Triatlon sporu 3 spordan oluşan bir spor biçimi”

Triatlon sporunun özelliklerini ve inceliklerini anlatan Metehan Nabioğlu, Olimpik arenanın detaylarının zorluğuna dikkat çekti. “Triatlon sporunu bilmeyenle için şu şekilde açıklayabilirim; Triatlon sporu, 3 spordan oluşan bir spor biçimi. Yüzme, bisiklet ve koşu dallarından oluşuyor, bunların farklı mesafeleri var. Olimpik mesafelerde 1 buçuk kilometre yüzme oluyor, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu oluyor. Bunları üst üste ara vermeden yapıyorsunuz. Ben şimdi Sırbistan’a gideceğim, 15 Eylül’de yarışım var. Bu yarışta da olimpik mesafenin daha üstü bir mesafe yani bu 1.900 kilometre yüzmeden, 90 kilometre bisiklet ve 21 kilometre koşudan oluşuyor, yarı maraton koşuyorsunuz” şeklinde konuştu.

Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

'Uluslararası arenada olmak gurur verici'

 Sırbistan’da uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururundan bahseden Nebioğlu iyi bir derece yapmak istiyorum dedi. “Yarışmaya birçok ülkeden sporcu katılacak, uluslararası bir yarış sonuçta. Dünya çapında, dünyanın 70 ülkesinde bu yarışları düzenliyorlar. Benim hedefim her zaman kendi sürelerimi geçmek, iyileştirmek ve daha iyi hedefe ulaşmak. Günün sonundaki amacım iyi bir sporcu, iyi bir atlet olmak. Eğer iyi bir derece yapabilirsem de tabi ki ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde Fethiyeli Sporcu Sırbistan'da Şampiyonluk Peşinde 

 

Bakmadan Geçme