Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi

Fethiye Devlet Hastanesi ameliyathanesinde görevli bir hemşire, Koronavirüsü yenerek ev karantinasına çıktı. Virüsün bulaşmasını ve yayılmasını engellemek amacıyla Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki arkadaşlarıyla çalışma yapan Sevil Ayni isimli hemşireye yapılan muayene ve test sonrasında Covid-19 teşhisi konulmuştu. Hastanedeki 10 günlük tedavisi başarılı geçen Sevil Hemşire, karantinayı evinde oğluyla geçiriyor.

  • 23151
Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hemşire Sevil Ayni, telefonla yaptığımız röportajda “ Hastalığı alanlar korkmasın. Bağışıklık sistemlerini güçlü tutsunlar. Sağlıklı zamanlarda bağışıklık sistemimize yaptığımız yatırımları hastalıkta kullanıyoruz. Moral ve uyku da çok önemli. Sağlık Bakanımız’ın da dediği gibi herkes kendini hasta kabul ederse bu süreçten kurtulacağız” dedi.
Hastaneden Taburcu Oldu
Fethiye Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan evli bir çocuk annesi Sevil Ayni, virüsü yendi. Devlet hastanesinde ameliyathane hemşiresi olarak görev yapan Sevil Ayni, şiddetli baş ağrısı, kas ve eklemler ile sırt ağrısı hissedince tomografisi çekildi. Öksürük ve ateşi olmayan Sevil Hemşire’nin akciğerlerinde virüsün özelliği olan buzlu cam görüntüsü çıktı. İlk yapılan hızlı testin sonucu negatif olan Sevil Hemşire’ye bir gün sonra sürüntüyle alınan örneklerle yapılan testin sonucu ise pozitif çıktı. Fethiye Devlet Hastanesi’nde hemen karantinaya alınan Sevil Hemşire, on günde virüsü yenerek evine uğurlandı. Şu günlerde evinde, kalan karantina dönemini geçirmekte olan Sevil Hemşire, herkesin bu hastalığı yenmek için umutlu olması gerektiğini söyledi. Bir an önce iyileşip görevine dönme isteği olduğunu belirten Sevil Hemşire, “Sağlık Bakanımız’ın işaret ettiği tedbirlere mutlaka uyulmalıdır” ifadelerini kullandı. Virüsü yenen Sevil Ayni, “Ameliyathanede çalışırken mi yoksa dışarıda mı yakalandım, bu virüsü nasıl kaptığımı bilmiyorum. Benim sonuçlarım pozitif çıkınca çalışma arkadaşlarım da test oldu. Onların sonuçları negatif çıktı. Devlet Hastanesi’ne Salı yatışım yapıldı. 10 gün yattım. Şu anda tedavi sürecim devam ediyor. Ayın 24’ünde tekrar bir test yapılacak, sonuca göre hareket edilecek. Öksürük, ateş gibi belirtilerim hiç olmadı. Sadece ensemden başlayan ve geçmeyen bir baş ağrısı, kol ve bacaklarımda geçmeyen ağrılar oldu. Nefes alıp verirken oluşan şiddetli sırt ağrılarım vardı. Sonrasında Devlet Hastanesi’nde tomografim çekildi ve akciğerlerimde buzlu cam görüntüsü çıktı. Hızlı testlerde negatif çıktım. Bir gün sonrasında alınan sürüntülerle yapılan testlerde pozitif çıktım. Şu anda bir aksilik yok. Evde oğlumla birlikte tecrit altındayım. Devlet Hastanesi’nin doktorlarından, hemşirelerinden, temizlikçisine kadar herkes bu virüsü yenmek için ellerinden geleni yapıyor. Zaten biz sağlık çalışanları olarak üzerimizde bir yük vardı, şimdi artı bir yük daha bindi ama sonucunda kaldıramayacağımız bir şey değil. Bu süreci hep birlikte bir şekilde aşacağız inşallah” dedi. 
Erken Teşhis Önemli
Tüm vatandaşlara bu salgına karşı tedbirli olmaya da davet eden Hemşire Sevil Ayni “Herkes kendi hayatları için ve sevdiklerinin hayatları için evde kalsın. Hastalığın aşamaları var. Belirli süreçte cevap veriyor testler. Belki de mikrobu yansıtmayacağı dönemde olabilir hastalık o yüzden negatif çıkabiliyor. Erken teşhis, bağışıklık sistemi ve spor önemli. Ailemizi etkiledi. Oğlumda da var. Eşim negatif, o dışarıda kalıyor. Oğlum genç olduğu için daha iyi, semptomsuz ve benimle birlikte. Sağlık Bakanımız’ın da dediği gibi herkes kendini hasta kabul ederse bu süreçten kurtulacağız. Hastalığı alanlar korkmasın. Bağışıklık sistemlerini güçlü tutsunlar. Sağlıklı zamanlarda bağışıklık sistemimize yaptığımız yatırımları hastalıklarda kullanıyoruz. Moral ve uyku da çok önemli. Herkese sağlıklar diliyorum. Bir an önce işime dönerek hastalara yardıma koşmak istiyorum. Bu güç iyileşmemde etkili oldu” diye konuştu.
 

Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi
Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi
Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi
Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi
Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi

Bakmadan Geçme