Fethiyeli Sanatçı, Uluslararası Festival de yöremizi temsil edecek

Uluslararası Şehirler Derneği, Geleneksel Halk Sanatı Festivalini Online olarak düzenliyor. Genç Enstrümentalistler ve müzik gruplarının katılımı ile 25 Aralık'ta gerçekleşecek festivalde, Fethiyeli TRT İzmir Radyosu Ses Sanatçısı Bayram Salman da konuk olarak katılım gösterecek. Uluslararası Şehirler Derneği'nin Youtube ve Facebook kanalında yayınlanacak olan festivalin amacının ise halkların dostluğu olarak belirtiliyor.

  • 2299
Fethiyeli Sanatçı, Uluslararası Festival de yöremizi temsil edecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası Şehirler Derneği Başkanlığı'nın organize ettiği, Türkiye Kazakistan Cumhuriyetleri Genç Yeteneklerin Katılımıyla Geleneksel Halk Sanatı Festivali, pandemiden dolayı online olarak gerçekleştirilecek. Halkların dostluğunu amaçlayan festivalin yönetmenliğini Nazıra Mahambetova üstlenirken sunuculuğunu ise Sıla Elif Sadıkoğlu yapacak. 25 Aralık tarihinde Uluslararası Şehirler Derneği'nin facebook ve youtube kanalından yayınlanacak olan festivalde; Kazakistan Devlet Sanatçıları Kurmangazi Konservatuarı Profesörleri Janas Bekenturov ve Gaynı Boltayeva, Kazakistan Devlet Sanatçısı Kazakkonser Hazine Dairesi Başkanı Erlan Rıskalı ile ülkemizden Ankara TRT Radyosu Ses Sanatçısı Bahadır Özüşen ve İzmir TRT Radyosu Ses Sanatçısı Bayram Salman geleneksel türküleri yorumlayacaklar. 
Merkezi Antalya'da bulunan Uluslararası Şehirler Derneği'nin organizatörlüğünde Türkiye ve Kazakistan'dan sanatçı ve müzik gruplarının katılacağı Geleneksel Halk Sanatı Festivali'nde; Fethiyeli İzmir TRT Radyosu Ses Sanatçısı Bayram Salman da konuk sanatçı olarak birbirinden güzel yöre türkülerimizi yorumlayarak katılım sağlayacak. (GÜLYÜZ YURDAGÜL SIRT)
 

Bakmadan Geçme