FETHİYELİ ÖĞRENCİLERİN PROJESİ DÜNYA İLE YARIŞACAK

2019 Türkiye Gençler Su ödülü proje yarışmasında dereceye giren Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Kaymakam Muzaffer Şahiner'i ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Şampiyonasında projeleri yarışacak olan öğrenciler, oldukça heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

  • 1348
FETHİYELİ ÖĞRENCİLERİN PROJESİ DÜNYA İLE YARIŞACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencileri Birsen Beril Bildirici ile Elifnaz Saatcı, suyun üzerindeki yağı ister evsel, ister petrol ürünü olsun keçi kılı ve koyun yapağını kullanarak temizleyebildiklerini, ortaya koyan projeleri 2019 Türkiye Gençler Su Ödülü proje yarışmasında 1. olmuştu. Bu proje İsveç'te yapılacak Dünya 1.'liği için yarışacak.
Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencilerinden Birsen Beril Bildirici ile Elifnaz Saatcı Fizik öğretmeni Ayten Taş ve Okul Müdürü Ramazan Sertkaya ile birlikte Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i ziyaret ederek, Türkiye'de 1. olan Dünya Su Ödülü projesi hakkında bilgiler verdiler. Önümüzdeki günlerde bu projenin uluslararası alanda da yarışmaya gireceği öğrenilirken; öğrenciler Fethiye Körfezi ile ilgili proje de üretebileceklerini kaydettiler. 2019 Türkiye Gençler Su Ödülü proje yarışmasında 1.'liği kazanan Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrencilerini kutlayan Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye'de eğitim ve öğretimin başarısı ile sosyal ve araştırma alanında kazanılan başarıların geçtiğimiz günlerde ödüllendirildiğini anlattı.
Şahiner, ''Biz öncelikle Fethiye İlçemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sorunsuz bir şekilde tamamlanması ve bunun Muğla genelinde ciddi bir başarı ile taçlanması nedeni ile hem Milli Eğitim Müdürlüğümüz, hem okul müdürlerimize, hem öğretmenlerimize, hem öğrencilerimize, hem de öğrencilerimize sahip çıkan anne babalara canı gönülden teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde açıklanan YKS sınavında, Türkiye genelinde dereceye giren, Türkiye 5.’si, 6.’sı,747.’siolan  öğrencilerimizi mütevazi bir şekilde altınla ödüllendirdik. Yine ilçemiz YKS ile ilgili başarıda Muğla ve Türkiye birincisi oldu. 43.7 ile Fethiye İlçemiz ise 46.5 ile Muğla’yı da üç puan önde tamamladık. Bununla ilgili onur ve gurur duyuyoruz. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yine ilk 10 bin içerisinde 31 öğrencimiz olduğunu biliyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde ifade ettiğimiz üzere 16 okulumuzda ve AVM’de 36 öğretmen, 17 idarecimiz, 17 komisyonumuz öğrencilerimizin üniversite tercihlerinde, yerleşmeleri için yardımcı olmak üzere görevlendirildiler. Bizim özellikle Muğla genelinde yapılan yarışmalarda eğitimin yanı sıra projelerde de birinciliklerimiz var. Fethiye Kaymakamı olarak, okul müdürlerimizle Milli Eğitim Teşkilatımız olarak gurur duyuyoruz. Çoğu alanlarda Fethiye ya birinci ya da Menteşe’den sonra ikinci şeklinde. Bugün burada öğrencilerimizi ayrı bir başarı ile ağırlıyoruz. Türkiye birincisi oldukları için öğrencilerimizi kutluyoruz'' dedi.

Okul Müdürü Ramazan Sertkaya ise öğrencilerinin hemen her alanda en iyi sonuçları almak için çalıştıklarını, yeni projeler üretmek için de hazırlıkların olduğunu ifade etti. Sertkaya; ''Kaymakamıma, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, İl Milli Eğitim Müdürümüz her zaman arkamızda olması ile bu başarıları getiriyor. Ayten Taş hocam ve öğrencilerimiz, Bildirici ve Saatçı Devlet Su İşleri’nin hazırlamış olduğu Gençler Türkiye su proje yarışmasında Türkiye 1. inciliği elde ettiler. Bununla gurur duyuyoruz. 25-30 Ağustos tarihleri arasında da İsveç Stokholm yapılacak olan yarışmada Türkiye’yi temsil edecekler. Öğrencilerimiz çalışıyorlar, öğretmenlerimiz gereken çalışmayı yapıyorlar. Bizler de destek veriyoruz. Kaymakamımız, Fethiye Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de bizlere proje ortağı olarak destek veriyor. İnşallah orda da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Şimdiden öğretmenimize ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Fethiye’miz en güzeline layık. Burada Fethiye’de de denizin temizlenmesi konusunda çalışmalarımızı da yapacağız. Kanalın temizlenmesinde de öğrencilerimiz çalışmalarını yapacak. Yani burada projelerle biz Fethiye olarak Türkiye’de sesimizi duyurmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Birsel Beril Bildirici 2019 Türkiye Gençler Su Ödülü projesini nasıl hazırladıklarını anlatarak, yeni projeler üretmek istediklerini söyledi. Bildirici; ''Bu projemiz, dokuma üretmemiz ve yöresel olmasıyla daha çok beğenildiğini düşünüyoruz. Suyun üstündeki yağı temizliyor. Evsel atık veya petrol atığı olsun hepsini temizleyebilmekte. Şimdi de İsveç için hazırlanıyoruz, Dünya birinciliği için yarışacağız. Umarım istediğimiz gibi olur'' dedi.

Elifnaz Saatcı ise projenin ayrıntılarını anlatıp, ''Uluslararası alanda da yarışacak projemize ödül bekliyoruz'' ifadelerini kullandı. Saatcı, ''Bu projede keçi kılı ve koyun yapağısını kullandık. Ve bunu da yine yörede dokuttuk. Projemizi bir adım öne taşıyan bu yöresellik oldu. Ve projemiz içinde çok önemliydi. Bu yöreye özgü bir ürün olduğu için, bu ürünle bizim de Fethiye’ye katabileceğimiz bir şeyler olduğunu ifade ettik'' diye konuştu.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

 

 

 

Bakmadan Geçme