- Haberler
- Güncel
- Fethiyeli Jeofizik Mühendisi Dr. Engin Erçetin açıkladı: Deprem Fırtınası Fethiye'yi nasıl etkiler? Tsunami Riski var mı?
Fethiyeli Jeofizik Mühendisi Dr. Engin Erçetin açıkladı: Deprem Fırtınası Fethiye'yi nasıl etkiler? Tsunami Riski var mı?
Son günlerde Ege Denizi'nde gözlemlenen depremler ve deniz suyu çekilmeleri, Fethiye de endişeler yaratırken, Fethiyeli Jeofizik Mühendisi Dr. Engin Erçetin, merak edilenleri cevapladı Yanardağ patlaması Fethiye'yi etkiler mi? Yanardağ Patlaması Fethiye de depremi tetikler mi? Dr. Engin Erçetin, ayrıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu.
![Fethiyeli Jeofizik Mühendisi Dr. Engin Erçetin açıkladı: Deprem Fırtınası Fethiye'yi nasıl etkiler? Tsunami Riski var mı?](https://i.gercekfethiye.com/c/60/1682x900/s/dosya/haber/galeriler/1220x686/arka-plan-4_1739175899_EZWxVc.jpg)
“Afetlere Karşı Hazırlıklı Olun”
Dr. Erçetin, deniz suyunun çekilmesinin büyük bir deprem veya tsunaminin oluşmasının kesin habercisi olmadığını belirterek, panik yapılmaması gerektiğini vurguladı.
Jeofizik Mühendisi Dr. Engin Erçetin, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Öte yandan afet eylem planlarında sadece depremleri değil; volkanlar, tsunamiler, seller ve fırtınalar gibi tüm afetlerle ilgili bütünleşik olarak ele almamız gerekir. En kötü senaryoda neler olabileceğini önceden projekte etmeliyiz.
Maalesef 6 Şubat depremlerinde gördüğümüz gibi Türkiye böyle büyük bir afete hazırlıklı değildi. Ancak bu durum bize bir ders olmalıydı. Ne yazık ki, henüz bu derslerin yeterince çıkarılmadığını düşünüyoruz. Şu anda Yunan yetkililer ve Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri herhangi bir sıkıntı olmadığını söylese de, bizler de şu an için büyük bir risk öngörmesek de her türlü afete karşı önlem almamız gerekiyor.
Bunlardan biri de tsunami etkisi olabilir. Tabii ki herhangi bir volkanik aktivite neticesinde bir tsunami riski doğabilir. Ancak Hollywood filmlerinde gördüğümüz gibi 7-8 metrelik dev dalgaların oluşması söz konusu değil. Derin denizlerde meydana gelen bu olaylar, iç sularda yaşanmaz. Bölgemiz de en fazla 1-1,5, en fazla 2 metrelik su yükselmeleri olabileceğini tahmin ediyoruz.
Bakmadan Geçme
![Bodrum Belediyesi Kent Lokantası açıldı](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/bodrum-belediyesi-kent-lokanta_1739196736_8z5xCf.jpg)
![FTSO İle Vakıfbank Arasında İşletme Girişim Destek Kredisi Anlaşması](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/ftso-ile-vakifbank-arasinda-is_1739196616_H1f3bV.jpg)
![Dağdan topladıkları zeytin fidanlarını aşılayıp dayanıklı zeytin ağacı ortaya çıkardılar](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/dagdan-topladiklari-zeytin-fid_1739194430_aC3YXb.jpg)
![Büyükşehir'den Eşitlik İçin Önemli Adım: 'Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalıştayı Yapılacak'](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/buyuksehir-den-esitlik-icin-on_1739193257_tgU28B.jpg)
![Muğla'da arı ürünleri deposunda yangın](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/mugla-da-ari-urunleri-deposund_1739192477_42oLcf.jpg)
![Fethiye'de Sevgililer Günü yoğunluğu başladı](https://i.gercekfethiye.com/c/60/832x468/s/dosya/haber/fethiye-de-sevgililer-gunu-yog_1739191210_CigR9w.jpg)