Fethiyeli Engellilerden Anlamlı Yürüyüş

Engelliler Haftası dolayısıyla Fethiye Sahil Bandı Özgecan anıtından başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı'nın eşlik ettiği anlamlı yürüyüşte, engelli gençler 'acıyarak değil, dokunarak bakın', 'Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır', 'Engelsiz bir hayat istiyoruz', yazılı afişler taşıdılar

  • 995
Fethiyeli Engellilerden Anlamlı Yürüyüş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelliler Haftası dolayısıyla Sahil Bandı Özgecan anıtından başlayan ve Fethiye Belediyesi Bando Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşe Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, SHM Müdürü İsa Eseoğlu, Fethiye Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, Sevgi Evleri Müdürü Mustafa Çakır ile bazı daire müdürleri ile Fethiye Belediyesi  Kent Konseyi Engeli Meclisi Başkanı Mustafa Bozbaş, Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma merkezi, Fethiye Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi, Özel Nursel Özdemir, Özel Saygın ve Özel Son Atılım Rehabilitasyon Merkezlerinden gençler ve çalışanlar katıldı.

 

HALAY ÇEKTİLER

Özgecan anıtından başlayan yürüyüş Beşkaza meydanında tamamlanırken sahil bandında kafelerde oturan vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Atatürk anıtı önünde bir araya gelen engelliler Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı söylediler. Daha sonra belediye bandosunun çaldığı hareketli müzikler eşliğinde bir süre oynadılar. Bazı gençler ise halay çekerek etkinliğe renk kattı.

 

EVLERDEN ÇIKSINLAR

Fethiye Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ve Fethiye Belediyesi  Kent Konseyi Engeli Meclisi Başkanı Mustafa Bozbaş, yürüyüşün amacının eğlenmek değil farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyerek, “Bu yıl farkındalık etkinliğimize geçen yıldan daha fazla katılım oldu. Ancak yine sayımız az. Evlerde kapanan gençlerimizi aramızda görmek istiyoruz. Herkesi engellilerin yanında olmaya davet ediyorum” dedi.

 

“İMKANLAR SUNACAĞIZ”

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli’de, “Farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüş ile engelliler haftası etkinlikleri başladı. Engellilerimize çok daha iyi imkanlar sunmak zorundayız. Bizler bu konuda belediye olarak gerekli çalışmaları yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme