• Haberler
  • Güncel
  • Fethiyeli Eczacı Buse Helvacıoğlu: 'Eczacılar Gününün 185.Yılını kutluyoruz'

Fethiyeli Eczacı Buse Helvacıoğlu: 'Eczacılar Gününün 185.Yılını kutluyoruz'

Fethiyeli Eczacı Buse Helvacıoğlu 25 Eylül Dünya Eczacılık Gününü kutladı. Sağlık hizmetinin sunumunda çok önemli bir yere sahip olan eczacıların toplum sağlığının genel olarak ruh, zihin ve beden dengesi olduğunu ilke edinmişlerdir ve bu amaçla hizmet verdiklerini söyledi.

  • 12

Fethiyeli Eczacı Buse Helvacıoğlu: 'Eczacılar Gününün 185.Yılını kutluyoruz'

Fethiye’de eczacı olan Buse Helvacıoğlu 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü kapsamında eczacıların toplumdaki önemine değindi. “25 Eylül Dünya Eczacılık Günü, bu topraklarda 1839 yılından beri eczacılar bilimsel olarak hizmet vermektedir. Bugün de bu mutlu günün 185. Yılını kutluyoruz. Eczacılar, toplum sağlığının genel olarak ruh, zihin ve beden dengesi olduğunu ilke edinmişlerdir ve bu amaçla hizmet vermekteler. Özellikle de pandemi döneminde nasıl canları pahasına çalıştıklarını hep beraber gördük. Bu vesile ile sizlerin aracılığınızla eczacılık günümüzü kutluyorum ve tüm meslektaşlarımın emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

“Hastalarımız ilaç konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorlar”

Son zamanlarda ilaç sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Helvacıoğlu, depolarda ilaç olmadığını vurguladı. “Son zamanlarda yaşadığımız ilaç yokluğu ve krizi ile ilgili sorunlarımız var. Bu sorunların çözümleri için güçlü meslek birlikteliğinin önemli olduğunu düşünüyorum. Türk Eczacılar Birliği, Sağlık Bakanlığı ile iletişim halindeler. Güncel kur ile bakanlığın belirlediği dev uçurum nedeni ile hastalarımız ilaç konusunda büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Ve ilaca erişim gerçekten şuan çok sıkıntılı bir noktada. Biz bu sebeple arada kalıyoruz. Hastalarımıza ilaç bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü depolarda bu ilaçlar yok. Kronik hastaların ilaçlarında ki erişim sıkıntısı bir halk sorunu haline geldi. İlk olarak bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fethiyeli Eczacı Buse Helvacıoğlu: 'Eczacılar Gününün 185.Yılını kutluyoruz'

“İnternet satışlarını desteklemiyoruz”

İnternetten sağlık kategorisinde ürünlerin alınmaması gerektiğini ifade Eczacı Buse Helvacıoğlu bu konuda eczacınıza başvurun dedi. “En son olarak internet satışlarına değinmek istiyorum. İnternetten pek çok ürün alıyor olabilirsiniz ama özellikle sizden ricamız sağlık çalışanı olarak, anne bebek ürünlerine, ilaç ve ilaç dışı takviyelerinize eğitimli, bu mesleği okumuş insanların danışmanlığında eczanelerden temin edin. Biz size danışmanlık yapalım ki sahte ilaç olayının önüne geçelim. Kesinlikle internet satışlarını desteklemiyoruz, denetlenebilir ve önüne geçebilir olması gerekiyor. Bu nokta da vatandaşlarımızı hassasiyete davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme