FETHİYELİ BALIKÇILAR SEZONDAN UMUTLU

Fethiye'de balıkçılar kış mevsimi ile birlikte balık çeşitliliğinin artacağını ve fiyatlarda düşüş beklediklerini ifade ettiler. 1 Eylül itibariyle av sezonu başlamış ve Fethiye Balık Pazarı'ndaki tezgahlar adeta şenlenmişti. 1,5 aylık süreçte esnaflar yaşanan süreci değerlendirirken, kış itibariyle çeşitliliğin daha da artacağını kaydettiler.

  • 1694

1,5 aylık süreç hakkında değerlendirmede bulunan Balık Pazarı esnafları, fiyatların geçen yıl ile aynı olduğunu vurguladılar. Şu anda Marmara hamsisinin kilosu 25 TL’den satılırken, palamut balığının tanesinin de aynı 25 TL’den satıldığını söylediler. Pandemi döneminde bağışıklık sisteminin güçlenmesi için balığın önemine değinen esnaflar, bereketli bir kış dönemi beklediklerini ifade ettiler.    

BEREKETLİ BİR KIŞ SEZONU BEKLİYORUZ
Yağız Balıkçılıktan Mahir Kahya yaptığı açıklamada, “Balık fiyatları hava şartlarına göre değişkenlik gösteriyor. Balık çok olunca fiyatlar düşüyor. Bu dönemde de en çok palamut çıkıyor. 700-800 gram palamut geçen sene olduğu gibi 25 TL’den satılıyor. Marmara hamsisi de aynı şekilde 25 TL… Vatandaş Karadeniz hamsisi soruyor ama palamut bol çıkınca Karadeniz hamsisi olmuyor. Sezon sonuna yaklaştığımız için yabancı misafirlerimiz gitmeye başladı. Tamamen yerli halkımıza hizmet edeceğiz. Pandemi döneminde vücut direncimizi korumak için en önemli besin kaynaklarından biri de balıktır. Bizde vatandaşımıza en güzel ve taze balık sunabilmek için uğraşıyoruz. Bereketli bir kış sezonu bekliyoruz. Bölgemizde yağmurlar yeni yağmaya başladı. Yağmur balık için çok önemlidir. Kış geldikçe balıkta bolluk başlayacaktır” diye konuştu.

ZAM YOK
Ege Reis Balıkçılıktan Aykan Kocatepe de  “Balık fiyatları geçen seneyle hemen hemen aynı düzeyde. Sezonun açılış fiyatlarında bir değişiklik olmadı. Palamut fiyatları geçtiğimiz günlerde yükselişe geçti ama şuan İstanbul’da da Fethiye’de de 25 TL civarı satılıyor. Çünkü geçen seneden bu seneye balıklara zam yapılmadı. Geçen sene palamut yoktu hamsi boldu, bu sene tam tersine palamut bol hamsi az çıkıyor. Fethiye’den de akya, kefal, mezgit, turna, barbun ve mercan türünden balıklarımız çıkıyor. Vatandaşımıza Ekim ayında ucuza alabilecekleri balıklar olarak; lopa, sardalya, palamut, kefal ve mercan balıklarını öneririm” dedi. 

FETHİYELİ BALIKÇILAR SEZONDAN UMUTLU
FETHİYELİ BALIKÇILAR SEZONDAN UMUTLU
FETHİYELİ BALIKÇILAR SEZONDAN UMUTLU
FETHİYELİ BALIKÇILAR SEZONDAN UMUTLU

Bakmadan Geçme