• Haberler
  • Sağlık
  • Fethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

Fethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

Fethiyeli aktar Mustafa Gezer, ağır veya çok yemek yeme durumlarında bazı mide ve sindirim sorunlarında alternatif uygulanabilecek yöntemleri açıkladı. FRT TV'de bu sorunları ortadan kaldırabilecek bitki çaylarını sizler için bir araya getirdik.

  • 46

Fethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

Ağır yemekler, düzensiz beslenme ve mide rahatsızlıklarından dolayı birçok insan kabızlık, ülser ya da mide yanması gibi rahatsızlık yaşıyor. Bu rahatsızlıklara alternatif olarak çeşitli çaylar ve yağlar olduğunu açıklayan aktar Mustafa Gezer bu konuda da her şeyi karıştırmamak gerektiğini vurguladı.

Fethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

Mustafa Geze: “Mide ve sindirim rahatsızlıklarına rezene, anason, kimyon ve kantaron otu karışımıdır. Birer tatlı kaşığı koyuyoruz ve sıcak suda demliyoruz. Mide rahatsızlıkları ve gastrit gibi rahatsızlıkları rahatlatır. Yemek yedikten 1-2 saat sonra kullanılmalıdır. Mide yanması, reflü ve gaz oluşumunu engeller. Günlük yağını bal ile karıştırıyorsunuz sabah-akşam 1 tatlı kaşığı yediğiniz zaman mide yaralarına iyi geliyor” dedi.

Fethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

“ Sinameki otu fazla tüketilirse bağırsak tembelliği yaratır”

Halk arasında doğru bilinen bazı yanlışlara da dikkat çeken Gezer sinameki otuna dikkat dedi. “Sinameki otu, halk arasında kabızlık için kullanılır ama fazla tüketilirse bağırsak tembelliği yaratır. Çok aşırı ve uzun süreli kabızlıkta tamam ama çok uzun kullanılırsa başka sonuçlar yaratabilir. O yüzden fazla tavsiye etmiyoruz. İlla kullanılması gerekiyorsa hafta da 1 defa kullanılması yeterlidir. Otların da fazlası her bünye farklı olduğu için yaratacağı etkide farklı ya da zararlı olabilir. Sormadan, danışmadan kullanılmasını tavsiye etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Fethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları AçıkladıFethiyeli Aktar Sindirim Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

Bakmadan Geçme