Fethiye'den 100 Bin Ton İhracat Gerçekleştirildi

Fethiye'den geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 bin ton ihracat gerçekleştirildi. Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde üretilen başta domates olmak üzere değişik sebze ve meyveler Rusya'nın yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edilerek Türkiye'ye döviz kazandırdı.

  • 1161
Fethiye'den 100 Bin Ton İhracat Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'den geçtiğimiz yıl yaklaşık 100 bin ton ihracat gerçekleştirildi. Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde üretilen başta domates olmak üzere değişik sebze ve meyveler Rusya’nın yanı sıra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine ihraç edilerek Türkiye’ye döviz kazandırdı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner 2019 yılında Fethiye’den 39 ayrı ülkeye 99 bin 333 ton yaş sebze ve meyve ihracatının gerçekleştirildiğini kaydetti. 
Türkiye’nin Antalya’dan sonra en önemli turfanda sebze merkezlerinden Fethiye yaş sebze ve meyve ihracatıyla da ülkemize döviz kazandırdı. Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden de olan Fethiye yaş sebze ve meyve ihracatıyla yine önemli oranda döviz girdisi sağladı. 2019 yılında başta Rusya olmak üzere Almanya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hollanda, Hong Hong, Irak, İngiltere, İsrail, Katar, Kazakistan, Kosova, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Romanya, Ukrayna, Yunanistan, Kuveyt, Hırvatistan ve Dubai’ye yaklaşık 100 bin ton ihracat gerçekleştirildi. Domatesin yanı sıra biber, nar, salatalık, kabak, limon, marul, greyfurt, portakal, mantar, avokado, mandalina, elma, zeytinyağı, dondurulmuş alabalık yumurtası, dondurulmuş alabalık ile dondurulmuş çipura, levrek ihracatlarının dikkat çektiği görülürken yaklaşık 62 bin ton ile en fazla ihracatı Rusya’ya yapıldığı öğrenildi. Gerçek Fethiye Gazetesi Muhabiri Erdoğan Karagöz'e bilgi veren Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 2019 yılında yaklaşık 100 bin ton ihracat gerçekleştirildiğini çoğunluğu domates olan ihracat ürünleri arasında 11 ton kuzugöbeği mantarı bulunduğunu da ifade etti. Kaymakam Muzaffer Şahiner “ihracat bu yıl da devam etmektedir. 2019 yılında ihracat en fazla şubat ayında 26 bin 117 ton olarak gerçekleşmiş olup 12 ay boyunca Fethiye’den üretilen ürünler Rusya ve diğer ülkelere sevk edilmiştir. Önemli bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Bu yıl bu rakamların daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.  


 

Bakmadan Geçme