Fethiye'de salı pazarı'nda turist bereketi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan semt pazarına Fethiye'nin yanı sıra çevre ilçelerden de turlarla turist gelince, pazarda hareketlilik yaşandı. Thomas Cook'un iflas haberine rağmen yöredeki İngiliz turistler de tatillerine devam edip, önce pazarda alışveriş yaptıktan sonra plajlara koştu.

  • 4083
Fethiye'de salı pazarı'nda turist bereketi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölüdeniz ve Çalış Plajı çevresinde konaklayan turistler sabahın erken saatlerinden itibaren soluğu Salı Pazarı’nda aldı. Güzel güneşli bir havada hediyelik eşya ve diğer ihtiyaçlarını Salı Pazarı’ndan sağlayan turistler, önce tüm pazarı gezip; ardından almak istedikleri ürünlerin pazarlığını yaptılar. 
Pazarcı esnafı turisti kendi stantlarına çekebilmek için zaman zaman İngilizce olarak seslenişte bulunurken kimileri de sipsi ve bağlama çalıp turistin ilgisini çekmeye çalışıyor. Pazarcı esnafı Eylül ayı sonuna yaklaşılırken; daha çok İngiliz, Alman ve Hollandalı turistlerin ilgisi ile karşılaştıklarını söylediler. Bazı pazarcı esnafı, “Turist yoğunluğu var ama beklediğimiz alışveriş yok” derken bazıları da “Gayet güzel. Bereketli bir sonbahar turisti pazarımızda” diye konuştular.

BÖREKÇİLERE YOĞUN İLGİ
Geniş bir alanda kurulan Salı Pazarı’nda alışveriş için gezip dolaşırken yorgun düşen turistler börekçi tezgahlarında dinlenerek vakit geçiriyor. Fethiye’ye özgü saç böreği, bazlama ve dürüm yiyerek Türk mutfağını da otantik ortamda yaşayan turistler, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını söylüyor. Börekçi kadınlar, “Bazlama ve saç böreğini turistler çok seviyor. Bir yiyen bir daha yiyor” ifadelerini kullandılar. 
 

Bakmadan Geçme