Fethiye'de Rekor Uçuş

Türkiye'nin ve dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ Hava Oyunları Rekreasyon Alanı'ndaki pistlerden geçtiğimiz bir yıl içinde toplam 166 bin 701 yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yılın rakamını geride bırakan 2019 yılında Babadağ gişelerine yaklaşık 9 milyon TL'lik bir gelir bıraktığı öğrenildi.

  • 2042
Fethiye'de Rekor Uçuş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Güç Birliği Şirketi’nin gözetimindeki Babadağ Hava Oyunları Rekreasyon Alanı’na teleferik projesi çalışmaları devam ederken, Babadağ geçtiğimiz yıl boyunca yamaç paraşütü uçuş rekoruna imza attı. 2018 yılında tandem (ikili) ve single (tekli) olmak üzere toplam 162 bin uçuşun gerçekleştiği Babadağ’dan 2019 yılında yine uçuş rekoru gerçekleşti. Babadağ’dan 2049 yılında 141 bin 279 tandem, 25 bin 422 single olmak üzere toplam 166 bin 701 uçuşun gerçekleştiği öğrenildi. Bu uçuşlar sonunda Babadağ’ın gişelerine yaklaşık 9 milyon TL’lik bir gelir elde edildiği belirtildi. 

FTSO Başkanı Osman Çıralı, “Babadağ’da yamaç paraşütünde yine rekor yaşandı. Bizim beklentimiz aslında daha yüksekti. Toplam 166 bin 701 yamaç paraşütü uçuşu gerçekleşti. Ülkemize yaklaşık 9 milyon TL’lik katkı sağladı. Babadağ’da gelecek yıl teleferik projesini hayata geçireceğiz. Teleferikle Babadağ’a çıkıp; yamaç paraşütü ile uçacağız. 2020 yılı yamaç paraşütü ve Babadağ’ın yılı olacak” ifadelerini kullandı. 


 

Fethiye'de Rekor Uçuş
Fethiye'de Rekor Uçuş
Fethiye'de Rekor Uçuş

Bakmadan Geçme