Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Genelgesine göre Fethiye'de 29 Mayıs Cuma günü itibariyle cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak. Cemaatle öğle, ikindi ve cuma namazı kılacak herkesin tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan Müftü Kamil Oktay ile diğer yetkililerin de katıldığı toplantıda Fethiye'de Cuma namazı kılınacak yerler belirlendi.

  • 9205
Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıda Fethiye’de Cuma namazı kılınacak camiler ve kapasiteleri bir bir ele alınırken, 300 kişi kapasiteli Merkez Yeni Camii bahçesi, Menteşeoğlu Mahallesi’nde 250 kişi kapasiteli Mustafa Koyuncu Camii bahçesi, 200 kişi kapasiteli Karaçulha Mahallesi’nde bulunan Keskinler Camii bahçesi, yine Karaçulha Mahallesi’nde 500 kişi kapasiteli Hal Camii bahçesi, 100 kişi kapasiteli Eldirek Mahallesi’ndeki Aydan Mevkii Hicret Camii bahçesi, 100 kişi kapasiteli Esenköy Mahallesi’ndeki Gökalan Camii bahçesi, 200 kişi kapasiteli Karagedik Mahallesi’ndeki Çalış Hazreti Ali Camii bahçesi, 50 kişi kapasiteli Kayaköy Kadıoğlu Camii bahçesi, 150 kişi kapasiteli Akarca Mahallesi’ndeki Özyer Camii bahçesi, 25 kişi kapasiteli Faralya Mahallesi Kabak Camii bahçesi, 30 kişi kapasiteli Gökben Camii bahçesi, 100 kişi kapasiteli Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Camii bahçesi ile Ölüdeniz Mahallesi Zühtü Kökten Camii bahçelerinde Cuma namazı kılınabilecek. 

Ayrıca Fethiye İlçesi’nde Cuma namazı kılınacak pazar yerleri olarak Cumartesi Pazar yeri, Çalıca, Çamköy, Çiftlik, Göcek, Esenköy, İnlice ve Ölüdeniz pazar yeri alanlarında Cuma namazı kılınabilecek. 

Fethiye’de Cuma namazı kılınacak sosyal tesis alanları ise Karagedik, Çenger, Yanıklar, İncirköy, Kızılbel, Eldirek, Yakacık ve Yeşilüzümlü mahalleleri olarak belirlendi. 

SPOR ALANLARI DA BELİRLENDİ     
Fethiye’de Cuma namazı kılınacak spor alanları olarak bin kişi kapasiteli Fethiye Şehir Stadyumu, 350 kişi kapasiteli Çaylı Halı Saha kompleksi ile 800 kişi kapasiteli olarak Günlükbaşıspor Futbol Sahası belirlendi. 

50 ALAN BELİRLENDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Uzun zamandır Cuma namazı kılınamıyordu. Cuma gününden itibaren kısmen de olsa kılmaya başlayacağız. Fiziki mesafeye dikkat ederek öğle ve ikindi namazlarını cemaatle veya ferdi olarak camilerimizde kılabileceğiz. Fethiye genelinde 50 alanda Cuma namazı kılabileceğiz. 50 alanın 18’i cami dışı, geriye kalan 32 yer de camilerimizin bahçesi olacak. 7 pazar yeri, spor tesisleri ile sosyal tesislerde Cuma namazı kılınabilecek” dedi.

HERKES KENDİ SECCADESİNİ GETİRECEK

Salgın dolayısıyla dikkat edilecek hususları aktaran Müftü Oktay, “Abdesthaneler ve tuvaletler kapalı olacağından belirlenen alanlarda namaz kılmak isteyen abdestlerini ya evlerinde ya da işyerlerinde alıp gelecekler. Herkes kendi seccadesini getirecek. Maske takmak zorunlu. Cami içinde bulunan klima ve vantilatörler çalıştırılmayacak. Namaz kılınacak yerlere giriş ve çıkışlarda sosyal mesafeye uyulacak. Tokalaşma yapılmayacak. Namazların sünnetleri ve tesbihatları evlerde eda edilecek. Mevlit, toplu yemekler ve namaz sonrası ikramlar ikinci bir genelgeye kadar iptal edilecek. Camilerde ortak kullanılan tespih, ayakkabı çekecekleri ve rahleler kullanılmayacak. Öte yandan belirlenen alanlarda din görevlilerinden oluşan cami heyetleri görev yapacak. Safların düzenlenmesi ve sosyal mesafenin korunması adına yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

  

 

Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi
Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi
Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi
Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi
Fethiye'de Cuma namazı kılınacak camiler belirlendi

Bakmadan Geçme