Fethiye'de 6 ayda 56 bin 284 TL para cezası uygulandı

Fethiye'de bu yılın ilk 6 ayında başta hanutçuluk olmak üzere inşaat yasağı, çevre ve gürültü kirliliği ile teknelerin denetimlerinde gerekli kurallara uymayan toplam 458 kişi veya işletmeye 56 bin 284 TL para cezası uygulandı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, ilgili mevzuat çerçevesinde komisyonlarımız ve arkadaşlarımız denetlemelerini sürdürüyor. En ufak ihbar bile değerlendiriliyor' dedi.

  • 1436
Fethiye'de 6 ayda 56 bin 284 TL para cezası uygulandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığındaki hanutçuluk ve diğer komisyonların yılın ilk 6 ayındaki raporları hakkında Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner bilgi aktardı. Şahiner, Fethiye’de 6 ayda komisyonlara ve kişilere 56 bin 284 TL para cezası kesildiğini; 2 bin 452 işletme veya kişinin denetlendiğini, 458 işletmeye cezai işlem uygulandığını ifade etti.

 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner gazetecilere yaptığı açıklamada, “İlçemizde turizm sezonu tüm yoğunluğu ile devam ediyor. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak işletmelerimizin ve bizlerin ana görevidir. Hanutçuluk konusunda sezon başında hazırlıklarımızı yapmıştık. Kurulduğumuz komisyonlar marifetiyle hanutçuluk başta olmak üzere inşaat yasağı, çevre ve gürültü kirliliği, insan sağlığı ile ilgili faaliyetler, yeme-içme yerlerinde hijyenin sağlanması, seyahat acenteleri ve rehberlerin denetlenmesi, sportif faaliyetlerin denetlenmesi, yat ve günübirlik tekne denetimleri gibi alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Haziran ayı sonu itibariyle ilçemizde rutin ya da şikayet üzerine olmak üzere 2 bin 452 işletme veya kişi kontrol edildi. Yine denetimlerde eksiklikleri görülen toplam 458 işletme veya şahıs hakkında tutanaklar düzenlendi. Fethiye’de 2019 yılı Haziran ayı sonu itibariyle toplam 56 bin 284 TL para cezası uygulandı. İlgili mevzuat çerçevesinde komisyonlarımız ve arkadaşlarımız denetlemelere devam ediyorlar. Özellikle hanutçuluk konusunda aldığımız en ufak ihbarı değerlendiriyoruz. Bu konuda bizler ve arkadaşlarımız çok hassas davranıyorlar. Vatandaşlardan ricamız böyle bir durumla karşılaştıklarında ilgili kurumları arayabilirler. Bu tür durumlarda anında müdahale etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme