Fethiye'de 100 Bin TL Toplandı  

FRT Televizyonu ekranlarından halkımızla buluşan, Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programının konuğu AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk oldu. Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsünden ilçe başkanlığına, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın bir yıllık çalışmasından ilçe başkanlığı olarak hedeflerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Öztürk vatandaşlardan sosyal mesafeyi korumalarını ve alınan tedbirlere uyulmasını istedi. 

  • 3099
Fethiye'de 100 Bin TL Toplandı  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FRT Televizyonu ekranlarından halkımızla buluşan, Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programının konuğu AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk oldu. Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsünden ilçe başkanlığına, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın bir yıllık çalışmasından ilçe başkanlığı olarak hedeflerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Öztürk; vatandaşlardan sosyal mesafeyi korumalarını ve alınan tedbirlere uyulmasını istedi. 

ÖNLEMLER HIZLI BİR ŞEKİLDE ALINDI  
Türkiye’de ilk görülen Kovid-19 vakasının ardından gerekli önlemlerin hızlı bir şekilde alındığını kaydeden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “Korona virüsü salgını dünya genelini etkiledi. Globalleşmenin etkisi ile hızlı bir şekilde yayıldı. Ülkemizde de hemen her ilimizde var sanırım. İlk vakanın tespitinin ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hızlı bir şekilde önlemlerini aldı. Bakanımız da bu konuda sık sık açıklamalar yapıyor. Ülke olarak Avrupa ile kıyasladığımız zaman Türkiye’nin iyi bir başlangıç yaptığını ve iyi bir şekilde devam ettiğini düşünüyorum. Bizlerde toplantılarımızda ve ziyaretlerimizde maske takıyoruz. Ayrıca sosyal mesafeyi koruyoruz. Temastan kaçınıyoruz. Zorunlu olmadıkça evden çıkmıyoruz” dedi. 

SAĞLIK PERSONELİ ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR 
Ülke genelinde olduğu gibi Pandemi Hastanesi olarak kabul edilen Fethiye Devlet Hastanesi’nde tüm önlemlerin aldığını ve sağlık personelinin özverili çalıştığını belirten Öztürk, “Pandemi Hastanesi olan Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret ettik. Çalışmalar hakkında bilgi alıp, bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Bu süreçte Devlet Hastanesi’nin bir sıkıntısı yok. Fakat sosyal medyada yanlış bilgilendirmeler ve art niyetli paylaşımlar oluyor. Bir kat tamamen izole edildi. Diğer katta poliklinik hizmeti verilmeye devam ediyor. Yoğun bakım ünitesi 19’a çıktı.  Hastanede salgının önlenmesi için tedbirler alınmış durumda. Dışarıdaki triaj çadırında gelen hastaların ilk olarak ateşi ölçülüyor. Yerlerde dezenfektanlı halılar bulunmaktadır. Polikliniklere giden ayrı bir kapı var. Sağlık çalışanları özverili bir şekilde çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. 

YARDIMLAR DEVAM EDECEK
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, “İlk etapta Fethiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bin 662 kişiye evlerinde bin TL teslim edildi. Bu çalışma şu an devam ediyor. 24-28 Nisan’a kadar olan dönemde ilave olarak ilçemizde bin 275 kişiye daha biner TL daha gidecek. Böylelikle 3 bin 12 vatandaşımıza ulaşılmış olacak. Bunlar şartlı gebelik, öksüz yetim yardımı, muhtaç asker yardımı, kronik hastalığı, eşi vefat edenlere ödenecek. Hükümet sistemine kayıtlı ihtiyaç sahipleri var. Ayrıca yeni müracaatlar da gerçekleştirildi. Bunların tespitinin yapılması gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı giden bu paraların yanında 195 kişiye ayrıca 48 bin 750 TL nakit para ödemesi yaptı. Kaymakamlık önünde yığılmaların önlenmesi için başvurular telefon veya e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Muğla’da 14 günlük ev izolasyonu yapılan kişi sayısı bin 505. Ev izolasyonu devam eden kişi sayısı ise 455. Ev izolasyonu biten kişi sayısı bin 83. Vefa Destek Koordinasyon Grubu’nda görev yapan 39 personelimiz var. Bu ekibimiz 261 yaşlı vatandaşımızın maaşlarını evlerine teslim etti. 65 yaş üstü ve kronik hastalar bin 202 talepte bulundu. Evlerine nakdi yardım ulaştırılan kişi sayısı bin 528… Muğla’da giriş çıkış noktalarında toplam 5 bin 648 araç durdurulup, kontrol edildi.  Muğla’ya öğrenci veya çalışmak için gelen 738 kişiye seyahat izin belgesi verildi. 29 otobüse çıkış izni verildi. Otobüslerde seyahat izni verilen de 544 kişi” diye konuştu.

100 BİN TL’DEN FAZLA TOPLANDI  
Açıklamalarında devam eden Öztürk, “İlçe teşkilatı Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasına yapılan bağışlar ve atılan SMS’ler var. Farklı bankalardan açılan hesaplar olduğu için buna bir değerlendirme şansımız yok. Fethiye’de yaptığımız kampanya büyük ilgi gördü. Tahminlerime 100 bin TL’yi geçtik. Şu günlerde birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Muhalefetin yaptığı eleştirilere katılmıyorum. 18 yıllık AK Parti hükümeti döneminde yapılan sosyal yardımlar, muhalefet tarafından takdir edilmiştir. Başvuru yapanların adreslerine ücretsiz maske dağıtımı yapacağız. Türkiye güçlü ve örnek bir ülkedir. Şu an bir afetle mücadele ediyoruz. Aksayan yönler varsa bize bildirebilirler. Valilik, kaymakamlık, CİMER, bize iletilenler olursa gerekli yerlere iletir ve takibini yaparız. Sabırla bekleyelim. Hijyenimize ve sosyal mesafemize dikkat edelim” dedi. 

HEDEFİM ALDIĞIM GÖREVİN EN İYİSİNİ YAPMAK
İlçe başkanlığı süreci ve bu görevindeki hedeflerini de anlatan Öztürk şunları söyledi; 
“Partimiz 7. olağan genel kurul sürecindeydi. Karar olarak 18 Nisan belirlendi. Anketler, araştırmalar ve temayül yapıldı. 8 adayımız vardı. Temayül sonucunda liste 4 kişiye indirildi ve Ankara’ya davet edildi. Genel merkezimizin adayı olarak kongreye gidecektik. Virüs salgınından dolayı kongreler ertelendi. Şu anda net tarih belli değil. İlçe Başkanımız Bekir Eser de hem sürecin uzaması hem de 65 yaş üstü olduğu için istifa etti. İl başkanımız bu konuda Muğla’da 4 ilçeye ilçe başkanı atadı. Bu ilk olarak sözlü daha sonra yazılı olarak bize tebliğ edildi. İlçe yönetim kurulunda mevcut arkadaşlarımız devam ediyor. Şartlar düzeldiği zaman tek liste ile genel kurulumuzu yapacağız. Son bir haftada çok olumlu tepkiler alıyorum. Bildiğiniz gibi uzun partinin hizmetindeyim. Bu makamlar hizmet makamıdır. 2004 yılında Üzümlü’de belde belediye başkan adayıydım. O seçimi çok az bir farkla kaybettik. Milletvekillerimiz Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan ile İl Başkanımız Kadem Mete ilçe başkanlığına atanmam konusunda büyük destekleri oldu. Her zaman hedefim aldığım görevin en iyisini yapmak oldu. İki dönemdir meclisteyim. Birçok komisyonda görev aldım. İlçe başkanlığı farklı bir görev. Biz iktidarın ve Cumhurbaşkanımızın ilçedeki temsilcisiyim. Benim hedefim partimin milletvekili ve oy sayısını arttırmak. Fethiye’de belediye başkanlığını kazanan bir ilçe başkanı olmak istiyorum. Biz yönetim olarak insanların ayağına gideceğiz ve herkesi kucaklayacağız. Belediye meclis üyeliği görevim sırasında halkımızla ve muhtarlarımızla iletişim kurdum. Fethiye’nin Ankara’da, Ankara’da Fethiye’nin gözü kulağı; arada bir köprü olmak amacındayım. Güçlü bir teşkilat başarıyı getirir. Fethiye’nin sorunlarının başında körfezin temizliği, yollar, otopark geliyor. İçinde bulunduğumuz teknoloji ile körfez çok rahat temizlenebilir. Temiz, balıkların göründüğü ve yüzülebilir bir körfez hepimizin özlemi.”

HALKIN BEKLENTİSİ DAHA FAZLA  
İki dönemdir belediye meclis üyeliği de yaptığını aktaran AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın bir yıllık sürecini de değerlendirdi. Öztürk, “Seçim öncesinde belediye başkanları vaat verir. Eğer koltuğu elde ettiyse çözüm üretir, bahane üretmez. Belediyede çok değerli personellerimiz var. 6 yıldır arkadaşlarımızla gayet uyumlu çalışıyoruz. Gördüğünüz kadarıyla ilk bir yıl içerisinde parti olarak fazla eleştirmedik. Çünkü zaman tanımak lazım. AK Parti iktidarı belediyecilik anlamında köklü projelere imza attık. Bizim için pansuman tedavileri yeterli değil. Halkın beklentisi daha fazla. Şu zamana kadar yapılan her şeye teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Alim Karaca da elinden geleni yapmak için gayret harcıyor. Otoparka ihtiyacımız var, yollarımız kötü durumda. Belediye meclisinde AK Parti grubu olarak faaliyet raporu konusunda toplantı yapıp, görüşlerini alacağız” şeklinde konuştu. 

SİYASETÇİLER İDDİALI OLMAK ZORUNDA
CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in oylarını 70 bine çıkaracağı yönündeki açıklamaları ile ilgili olarak Öztürk, “Bu makamlara gelen siyasetçiler iddialı olmak zorunda. Fethiye nüfusu ve ilçemize olan göç oranına bakarsak hangi seçimi kastetti tam anlayamadım. Hangi vadede bu oranları yakalayabileceğini bilmiyorum. İlçe teşkilatı, Fethiye ve Muğla Büyükşehir belediyeleri bu rakamların yakalanmasında etkili olacaktır. Karaçulha Toptancı Hali’nde diğer yerlerden gelen şoförlerin olduğu ve herhangi bir dezenfekte çalışmalarının yapılmadığını öğrendim. İhracat yapan esnaflarımıza ve işçilerimize sahip çıkalım. Şu sıkıntılı süreçte ülkemize gelir getiriyorlar” dedi. 


 

Bakmadan Geçme