Fethiye'ye Büyük Yatırım 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilen bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 60 milyon TL'lik yatırım tamamlandığı zaman Fethiye'nin en büyük toplu binası olma özelliğine sahip olacak. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit üniversite öğrencilerinin barınma sorununu giderecek olan yurt inşaatında incelemelerde bulundu. 

  • 7758

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ihale edilen bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. 60 milyon TL’lik yatırım tamamlandığı zaman Fethiye’nin en büyük toplu binası olma özelliğine sahip olacak. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit; üniversite öğrencilerinin barınma sorununu giderecek olan yurt inşaatında incelemelerde bulundu. 

Karaçulha’da bulunan kampüs alanında yer alan öğrenci yurdu inşaatında, çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı nezdinde ilçemize kazandırılacak olan 700+300 kapasiteli yurtlar, üniversite öğrencilerinin önemli sorunları arasında yer alan barınma sorununa bir çare olacak. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ile Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit yurt inşaatını ziyaret ederek; yetkililerden bilgiler aldı. 2021 yılında açılacak; kız ve erkek öğrenci yurdu şeklinde yapılacak olan öğrenci yurtlarında; kafeterya, konferans salonu ve halı saha gibi sosyal tesisler yer alacak. 

110 DÖNÜM YER TAHSİSİ YAPILDI
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Fethiye’de 4 binin üzerinde üniversite öğrencisi var. Şu anda 302 kişilik bir yurdumuz mevcut. Yıllardın gençlerin en önemli sorunlarından birisi barınma… 2017 yılında ilk etapta 50 dönüm, sonradan 60 dönüm daha ilave edildi. 2018 yılı itibariyle burada toplam 110 dönüm yer tahsisi yapıldı. Önce 300 kişilik, ardından 700 kişilik yurt yatırımı yapıldı. 2019 Şubat ayında bunun ihalesi yapıldı. Belediyeden ruhsatların gecikmesi nedeniyle yüklenici firma 2020 yılı başında inşaata başladı. Bin kişilik olarak geçse de bu yurdumuz bin 350 öğrencimize hizmet verecek” ifadelerini kullandı. 

2021 YILINDA HİZMETTE OLACAK
300 kişi kapasiteli bölümün erkek, 700 kişilik bölümün kız öğrenci yurdu olacağını belirten İlman, “Her birinin girişi, güvenliği ve sosyal tesisleri ayrı olacak. İçerisinde spor ve konferans salonları ile atölyeler yer alacak. Planlara göre tuvalet ve banyolar içeride, çalışma salonları ise ayrı olacak. Gerçekten güzel bir hizmet olacak. Pandemi döneminde birçok yurdumuz Muğla’da da dahil; karantina döneminde yurtdışından gelen vatandaşlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı ağırladı. Adeta 15 gün boyunca onların evi oldu. Yurtlarımız ülke genelinde 70 bin insanımıza hizmet verdi. Salgın sürecinde öğrencilerin emaneti olarak yurtlar, vatandaşlarımıza hizmet sağladı. İnşallah yurdumuz 2021 yılında hizmette olacak. Üniversite öğrencilerimizin yurt sorunu böylelikle çözüm bulmuş olacak. Aynı zamanda arazimiz geniş. İhtiyaç halinde tekrar öğrenci yurdu yapılabilecek. Öğrencilerimize büyük önem veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, milletvekillerimize, siyasilerimize ve bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

EN ÖNEMLİ SORUN BARINMA 
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk açıklamasında, “Fethiye için gerçekten önemli bir yatırım. Hem üniversitemizin gelişmesi hem de öğrencilerin barınma sorunun giderilmesi adına değerli bir proje. Yetkililer incelediğimiz planlarda odaların dizaynı ve sosyal tesisler hakkında bilgiler aktardı. Öğrencilerimize güzel bir ortamda barınma imkanı sağlamış olacağız. Böyle bir tesisin olması, diğer fakültelerin açılmasının da yolunu açacak. Çünkü buradaki öğrenciler için barınma çok önemli. Buradaki yatırımların devam etmesi açısından hem bakanlığımızın hem de Cumhurbaşkanlığımızın çok önemli destekleri var. 60 milyonluk bir yatırım… Bu zamana kadar Fethiye’de böyle bir yatırım olmadı. İnşallah bunun arkası gelecek. Şu an yurt inşaatımızın betonu dökülüyor. 2021 öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor. 10 bin öğrenci kapasitesine kadar yurtlarımızın genişleyebilmesi için arazimiz müsait. Üniversitemiz içinde 400 dönüm arazimiz var. Orada da yavaş yavaş yeni fakülteler kuruluyor. Umarım birkaç yıl içerisinde burası çok güzel bir kampüs olacak. Yurtiçinden ve yurtdışından öğrencileri çekecek bir öğrenci yurdu olacak” dedi. 

HEDEF FETHİYE ÜNİVERSİTESİ 
Açıklamasını sürdüren Öztürk, “Kalitenin yükselmesi, barınma sorunun giderilmesi ve kapasitenin artması ile yeni üniversiteler kurulabiliyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi belli bir aşamaya ulaştı. Aramızda mesafe var ve Fethiye’de büyük bir ilçe. Hatta birçok ilden bile büyük… En büyük hedefimiz yeni fakülteleri kurarak, ilçemize Fethiye üniversitesini kazandırmak. Fethiye’mize kazandırdıkları için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanımıza, milletvekillerimize, il müdürümüze ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

   

 
 

Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 
Fethiye'ye Büyük Yatırım 

Bakmadan Geçme