FETHİYE VE SEYDİKEMER'DE KARAVAN PARK ALANI EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM ARANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda (FTSO), karavan ve kamp alanı, karavan imalatı ve kiralama sektöründen temsilcilerin katıldığı toplantıda, Fethiye ve Seydikemer'de karavan kamp alanlarının belirlenmesi ve karavan turizminin geliştirilmesine yönelik öneriler konuşuldu. Sektör temsilcileri bölgede karavan kamp alanı bulunmaması nedeniyle büyük bir turizm potansiyelinin kullanılamadığını vurgularken, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bölge turizminin çeşitlendirilmesi konusunda birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, kamp karavan turizmini desteklemek ve kamp alanları oluşturmak için sektör temsilcilerinden aldıkları önerileri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na taşıyacaklarını söyledi.

  • 759
FETHİYE VE SEYDİKEMER'DE KARAVAN PARK ALANI EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM ARANIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Meğri Salonu’nda 18 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Meclis ve Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi aynı zamanda Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, FTSO Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Konca Eroğlu, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu, kamp, karavan kampı, imalatı ve kiralama sektöründen temsilciler katıldı. Toplantıda sektör temsilcilerinden karavan kamp alanlarının belirlenmesi ve karavan turizminin geliştirilmesine yönelik öneriler alındı.

Karavan turizminin Türkiye’de ve dünyada hızla geliştiğini vurgulayan sektör temsilcileri, her yıl daha fazla yerli ve yabancı tatilcinin karavanları ile Fethiye ve Seydikemer’i gezerek, konaklamak istediğini belirtti. Doğayla iç içe olmayı isteyen karavan tatilcileri için Fethiye ve Seydikemer’in dünyanın en güzel seyahat noktalarından biri olduğunu vurgulayan katılımcılar, bölgede ihtiyaçlara tam manasıyla cevap verecek bir tane bile karavan kamp alanı bulunmamasının kendilerine üzüntü verdiğini söyledi. Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki karavan kamp alanlarına ilişkin örnekleri paylaşan sektör temsilcileri, bu rotalar arasında tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Fethiye ve Seydekemer’den bir noktanın bulunmadığını kaydetti. 

Karavan kamp alanı oluşturulmasına ilişkin yapılacak çalışmalara maddi manevi destek vermeye hazır olduklarını aktaran katılımcılar, konuyu gündeme taşıyarak, toplantı organize etmesi nedeniyle FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı’ya teşekkür etti.

Başkan Çıralı, “Denize yakın alt yapısı hazır bir karavan kamp alanı bölgemizi cazibe merkezi haline getirecektir.”     

Bölgede turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine yönelik birçok çalışma yürüttüklerini anlatan Başkan Çıralı ise karavan kamp alanı eksikliğinin giderilmesine yönelik hazırlayacakları raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taşıyacaklarını söyledi. Bu konuda Fethiye Turizm Bürosu’nun da FTSO’dan bir rapor talebi olduğunu vurgulayan Başkan Çıralı, “Sektör temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda kapsamlı bir rapor oluşturmayı planlıyoruz. Karavanların konaklamasına yönelik kurulacak kamp alanında elektrik, duş ve atık su sorunun yaşanmaması gerekiyor. Talebimiz alt yapısı tamamen hazır bir alanın yerli ve yabancı tatilcilerimizin hizmetine sunulması. Genelde karavan tatiline çıkan tatilcilerimiz denize yakın bölgelerde konumlanmak istiyor. Bu nedenle öncelikle böyle bir alanın belirlenmesi bölgemizin cazibe merkezi olmasına hız kazandıracaktır. Böylelikle düzensiz karavan konaklamalarının önüne geçilecek, tatilcilerimizin güvenlik endişeleri de giderilecektir.” dedi. 
FETHİYE VE SEYDİKEMER'DE KARAVAN PARK ALANI EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM ARANIYORFETHİYE VE SEYDİKEMER'DE KARAVAN PARK ALANI EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM ARANIYOR

Bakmadan Geçme