Fethiye Turizm Konseyi Yoğun Gündemle Toplandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ev sahipliğinde yapılan Fethiye Turizm Konseyi'nin Ekim ayı toplantısında yaklaşan Antalya Turizm Fuarı ve Travel Turkey İzmir Fuarı'na katılım ile Türkiye'nin kırmızı listeden çıkmasıyla birlikte İngiltere pazarında bölgeye gelen turist sayısı değerlendirildi.

  • 1665
Fethiye Turizm Konseyi Yoğun Gündemle Toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında yapılan toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Başkan Yardımcısı ve Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, FTSO Yönetim Kurulu ve TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsil Kurulu Üyesi Emre Başaran, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Danışmanı Mehmet Eskici, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, FTSO ve Göcek-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, Muğla Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Erdi Filiz ve Turizmci Süleyman Kaya katıldı.

Antalya Turizm Fuarı önemli 
Yoğun gündemle toplanan Turizm Konseyi ilk olarak 27-28 Ekim 2021 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek olan Antalya Turizm Fuarı’nı ele aldı. Turizm profesyonellerinin katılacağı fuara 2 bine yakın acentenin katılmasının öneminin vurgulandığı toplantıda Fethiye stanttının yeri,  fuarın konaklama başta olmak üzere turizm paydaşlarına duyurulması ve etkin katılım sağlanması görüşüldü. Son dönemde Fethiye turizmi için önemi artan Rusya ve Ukrayna pazarı açısından Antalya Turizm Fuarı’nın önemine dikkat çeken Konsey üyeleri, Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılmasıyla birlikte açılan İngiltere pazarını da değerlendirdiler. Dalaman Havalimanı verilerine göre Eylül ayında İngiltere’den Fethiye’ye yaklaşık 2400 kişinin geldiğinin konuşulduğu toplantıda Kasım ayına uzayan sezona ilişkin görüşler de dile getirildi. 
Turizm Konseyi’nde daha sonra 2-4 Aralık 2021 tarihlerinde hem yüz yüze hem de dijital olarak düzenlenecek olan 15’inci Travel Turkey İzmir Fuarı’na katılım ele alındı. 

Barınma sorunu olan tüm öğrenciler yerleştirildi
Fethiye’de eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarının da gündemde olduğu Konsey toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, bölgedeki otellerin de kapılarını açmasıyla barınma sorunuyla başvuruda bulunan 200 öğrencinin yerleştirildiğini, açıkta kalan hiç öğrenci kalmadığını söyledi. 
Barınma sorunuyla Fethiye Kaymakamlığına başvuranlardan, 20 öğrencinin başta Çalış’taki oteller olmak üzere kapılarını öğrencilere açan otellere, diğer öğrencilerin kurumların misafirhanelerine ve tutulan evlere yerleştirildiğini ifade etti. 

Turizm Konseyi toplantısında ayrıca bölgenin tanıtımı için sosyal medya fenomenleri ile tanıtım günleri etkinliği düzenlenmesi ve 19-21 Kasım 2021 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi de konuşuldu. 

Bakmadan Geçme