Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı Online Gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından sekretaryası yürütülen Fethiye Turizm Konseyi toplantısı, online video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda koronavirüs pandemisi nedeniyle sanal olarak gerçekleşecek 'Travel Turkey İzmir' Fuarında Fethiye'nin tanıtımının yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

  • 709
Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı Online Gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki turizm paydaşlarının düzenli olarak bir araya geldiği Fethiye Turizm Konseyi 2021 Ocak ayı toplantısına Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Danışmanı Mehmet Eskici, FETAV Koordinatörü Dilek Dinçer, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, Göcek Kültür ve Turizm Derneği (Göcek-Der) Başkanı Onur Ugan, Göcek-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, TÜRSAB Batı Akdeniz BTK Bölge Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, Fethiye Belediyesi’nden Gençay Güngör, Turizmci Süleyman Kaya, Mustafa Argın ve FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.
Sanal olarak gerçekleşecek ‘Travel Turkey İzmir’ fuarında Fethiye tanıtılacak
Toplantının ilk bölümünde 25-27 Şubat 2021 tarihinde koronavirüs pandemisi nedeniyle dijital olarak düzenlenecek ‘Travel Turkey İzmir’ fuarına katılım konusu görüşüldü. Sanal olarak gerçekleşecek fuarda, Fethiye standının yer alması, ayrıca fuardaki alanlara Fethiye’nin tanıtıcı reklamlarının verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. 
Toplantıda ayrıca FTSO tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) hibe alan ‘Echo-Turizmin Farkındayız Eğitim ve Danışmanlık’ projesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bölgemizde eko turizm potansiyeli taşıyan rotalar belirlenerek, faaliyet yürütmeyi hedefleyen katılımcılara, 5 günlük eğitim ve 60 günlük danışmanlık desteği sağlanacak proje için belirlenen Kayaköy, Yeşilüzümlü, Yanıklar ve Saklıkent bölgeleri hakkında değerlendirmeler yapıldı. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği temsilcisi ve Eko Turizm Uzamanı Emre Karabacak projeye ilişkin katılımcılara bilgi verdi.
Toplantıda Fethiye’nin tanıtımı için yapılacak sosyal medya çalışmaları da gündeme geldi. Fethiye’nin turistik noktalarına ziyaretçilerin fotoğraf çekimi yapmaları için özel alanlar kurulması, sosyal medya tanıtımları için içerik havuzu oluşturulması ve Fethiye’nin sosyal medya harita ve broşürlerinin hazırlanması konusunda çalışma yürütülmesi hususu değerlendirildi. 

Bakmadan Geçme