FETHİYE TOPTAN SEBZE HALİNDE YANGIN ZARAR BÜYÜK

Fethiye'de Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptancı Sebze Halinde ki bir ardiyede çıkan yangın itfaiye ekiplerinin çabasıyla güçlükle kontrol altına alınıp çevreye sıçramadan söndürüldü.

  • 3425
FETHİYE TOPTAN SEBZE HALİNDE YANGIN ZARAR BÜYÜK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de Muğla büyük şehir belediyesi Karaçulha Toptancı Sebze Halinde bir ardiyede dışarıda ki atıkların yakılarak temizlenmesi sırasında çıkan yangın kısa sürede ardiyeyi sardı. Çevrede ki vatandaşlar Muğla Büyük Şehir Belediyesi Fethiye itfaiye grup amirliğinden yardım istedi. Sebze komisyoncuları Aytekin Binici, Hasan Girdevli ve Mehmet Kiremitli’ye ait 16 no’lu ardiyede çıkan yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınabildi. Yangında zararın 400 bin TL’yi bulduğu ifade edildi.

Fethiye’nin Karaçulha mahallesinde ki Muğla Büyükşehir Belediyesi Karaçulha Toptancı Sebze Hali 16 no’da ki gelişim komisyonu isimli ardiyenin arka tarafında bulunan atıkların temizlenmesi için sabah saatlerinde zabıta tarafından uyarıda bulunuldu. İddialara göre ardiye yetkilileri çalışanlardan buranın temizlenmesini istediler. Çalışanlardan 1-2 kişi ateş yakarak buradaki atıkların yanmasını sağladı. Yakılan ateşin ardından alev alan kartonlar rüzgârında etkisiyle ardiyeye sıçradı. Aytekin Binici, Hasan Girdevli ve Mehmet Kiremitli’ye ait ardiyeyi saran yangını söndürebilmek için ardiye çalışanlarıyla çevrede ki vatandaşlar söndürme çalışmalarına koştu ancak olası yangınlarda çalıştırılması gereken yangın vanalarında suyun olmadığı görüldü. Bu arada çevrede ki vatandaşlar Muğla Büyük Şehir Belediyesi Fethiye itfaiye grup amirliğinden yardım istedi. İtfaiye ekipleri 5 ayrı arasöz ile yangına müdahalede bulundu. Zaman zaman köpükle yapılan müdahale ile yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınıp söndürülebildi. Yangın sırasında çevrede büyük bir panik yaşandı. Bitişikte ki ardiyelerde de dükkânlar boşaltılarak önlem alındı. Bitişikte ki ardiyede az da olsa yangından etkilenirken yangının çıktığı ardiyede ki zararın yaklaşık 400 bin tl civarında olduğu ifade edildi. Vatandaşlar yangın sırasında itfaiye ve zabıta yetkililerine müdahalenin yetersiz olduğu konusunda tepki gösterdiler. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardiye sahibi Aytekin Binici polis ekiplerine yangının çıkış nedenini anlattı.

Ardiye sahiplerinden Aytekin Binici yangının kısa sürede büyüdüğünü belirterek “kendimizin burada ki vanalarla söndürebileceğimiz yangın suyun olmaması, vanaların çalışmaması sebebiyle büyümüştür. Zararımız oldukça büyüktür. Büyük Şehir belediyesinin böylesine büyük bir toptancı halinde itfaiye ekibini konuşlandırmasını istiyoruz. Burada bir itfaiye ekibi olsaydı bu yangın böylesine büyümezdi. Toptancı halinin bu konuda ki eksiklerinin giderilmesini arzuluyoruz. Zararımız 400 bin tl’yi geçmektedir” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar , ‘yangının çıkış nedenini görmediklerini ancak kendi çabalarıyla söndürmek istedilerse de yangın vanalarında su olmaması nedeniyle müdahale edemedik yangın büyüdü itfaiye gelerek yangını kontrol altına aldı.’ Diye konuştular.

Bakmadan Geçme