• Haberler
  • Güncel
  • 'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor

'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor

Fethiye'de, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen 'Fethiye Sokak Lezzetleri' projesi, çeşitli lezzetleri modern mutfak karavanları içerisinde sunarak büyük ilgi topluyor.

  • 10

'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor

 Fethiye ilçesinin 510. Sokak üzerinde çeşitli tatların bir arada sunulduğu bu projede, Gülbanu Birben isimli işletmeci, sokaklarının canlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sokağımız bayağı canlandı. Eskisine göre daha hareketli. Bizlere bu imkanı verdiği için Çiğdem Karaca’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birben, yeni bir girişimci olarak menüsünü kendisinin belirlediğini ve şu anda ızgara tavuk pirzola, kanat, tavuk şiş ve Burdur şişi gibi lezzetleri sunduğunu ifade etti. “Bu sene tavuk, seneye farklı bir konsept yapabilirim,” diyen Birben, menülerinin zenginliğinin ve uygun fiyatlarının dikkat çekici olduğunu belirtti. “Göz doyuran tabakları 200 TL’ye satıyoruz. Herkes lezzetinden ve fiyatlarından memnun oluyor,” şeklinde konuştu.

İstanbul'dan Fethiye’ye yerleşen Birben, “Çevrem ve tanıyanım yok. Ama lezzetimizle, güler yüzümüzle ve uygun fiyatlarımızla sevildik. İşlerimiz çok şükür iyi gidiyor. Ağustos ayında bile bu kalabalık yoktu. Şu an bir tık daha iyi kalabalık. Umuyoruz kışında işler iyi olur,” ifadelerini kullandı.

'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor

Fethiye'nin yeni atmosferine İstanbul'dan gelen arkadaşlarının da hayran kaldığını belirten Birben, “Belediyemiz sağ olsun, ışıklandırmayı ve düzeni çok güzel yaptı. Burada biz birbirimize de destek oluyoruz. Ben de yemek yiyeni tatlı için buradaki arkadaşlara yönlendiriyorum. Hepimiz birbirimizle paslaşıyoruz. Yanımda bulunan Tantunici ve Wafflecı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü ilk günden beri bana çok destek oluyorlar,” dedi.

'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor

Son olarak, yeni başladığı için detaylı konsepti henüz tam bilmediğini, ancak bu konuda kendisine rehberlik edecek birinin olmasının faydalı olabileceğini ifade etti. “Belki burada kendim menü ile oynama yapabilirim,” diyerek, gelecekteki potansiyelini vurguladı.

'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor'Fethiye Sokak Lezzetleri' Projesiyle 510'uncu Sokak Canlanıyor

Bakmadan Geçme