Fethiye Sanayi Sitesi mucitleri

Fethiye Sanayi Sitesi'nde uzun yıllar demir ustalığı yapan 53 yaşındaki Süleyman Takoz, hemen her yerde kullanılabilecek bir ocak tasarladı. Birkaç saatte, basit malzemeler ile hazırlanan ocağın bir adı yok ama kendi küçük marifeti büyük…

  • 17853
Fethiye Sanayi Sitesi mucitleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demir ustası Süleyman Takoz ve çırağı 29 yaşındaki Erhan Çetin’in yaptığı ocak 3 profil demirden meydana geliyor. Ocağın ayak kısımları ise saçtan oluşuyor. Havalandırma, odun haznesi, küllük ve ızgaradan oluşan ocak kısa sürede yüksek ısılara ulaşabiliyor ve hemen her yerde kullanılabiliyor. Demir ustası Süleyman Takoz bu ocağın evde, tarlada, piknikte, işyerinde ve daha birçok yerde kullanılabileceğini ifade ederken; çayın yanı sıra birçok yemeğin de rahatlıkla pişirilebileceğini ifade etti. Az miktarda odun kullanarak harikalar ortaya çıkaran ocak, görenleri şaşkına çeviriyor. 

Kendi yaptığı ocağı kendi küçük marifeti büyük olarak tanımlayan demir ustası Süleyman Takoz, “Bu ocağı bir anda kafamda tasarladım. Çırağım Erhan Çetin ile birlikte 2-3 saatte yaptık. Yaptığımız denemeler sonucu kullanışlı olduğunu gördük. Evde, tarlada, piknikte, işyerinde ve daha birçok alanda rahatlıkla kullanılabilir. Az miktarda odunla her şeyi pişirebiliyor. Kısa zamanda yüksek ısıya ulaşabiliyor. Soğuk havalarda da ısınma aracı olarak kullanılabilir” dedi. 

Az bir miktar odun ile ateşlenen kendi küçük marifeti büyük ocakta bir demlik çay 10 dakika gibi kısa bir sürede hazır oldu. Şimdilik ilçe genelinde ilk olma özelliği taşıyan ocak, uzun bir süre daha ilgi odağı olmaya devam edecek gibi görünüyor. 


 

Bakmadan Geçme