• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye Salı Pazarında Vatandaşa Sorduk: Türkiye'nin İlk Kurulan İli Hangisidir?

Fethiye Salı Pazarında Vatandaşa Sorduk: Türkiye'nin İlk Kurulan İli Hangisidir?

Türkiye Cumhuriyetinin İlk kurulan İli olan Zonguldak 1 Nisan 1924 tarih ve 491 sayılı Teşkilat- ı Esasiye Kanunu' nun 60. maddesine göre sancaklar kaldırılınca, Zonguldak bağımsız mutasarrıflığı, Vilayet yapılmıştır. Fethiye Salı pazarında Türkiye'nin İlk kurulan İlini vatandaşlara sorduk cevapları ise sizler için haberimizde derledik.

  • 1868

Karadeniz kıyısında bulunan Zonguldak, limanıyla Türkiye'nin Karadeniz ülkeleriyle olan deniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir.  Ayrıca Türkiye'nin en zengin taşkömürü madenlerini barındırır.

Türkiye Cumhuriyetinin İlk kurulan İli olan Zonguldak; 1 Nisan 1924 tarih ve 491 sayılı Teşkilat- ı Esasiye Kanunu' nun 60. maddesine göre sancaklar kaldırılınca, Zonguldak bağımsız mutasarrıflığı, Vilayet yapılmıştır.

SED Medya olarak Fethiye Salı pazarına giderek Türkiye’nin ilk Kurulan İli’ni vatandaşlara sorduk ve birbirinden ilginç cevaplar aldık. Vatandaşların cevaplarını sizler için derledik.

BAKALIM VATANDAŞLAR NE DEDİ?
Fethiye Salı Pazarında Türkiye’nin ilk kurulan İli’ni bir çok vatandaşa sorduk, çoğu vatandaş Ankara cevabını verirken, Adana, Bursa, Isparta, İstanbul ve Muğla cevabını veren vatandaşlarda oldu. Sonuç itibarı ile doğru cevabı kimse doğru tahmin edemedi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme