Fethiye Salı Pazarı'nda Durgunluk Hüküm Sürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki meşhur Salı Pazarı'nda üreticiler, yaşanan fiyat düşüşlerine rağmen satışlarda durgunluk olduğunu belirtiyor.

  • 788

Fethiye Salı Pazarı'nda Fiyatlar Artmasına Rağmen Durgunluk Hüküm Sürüyor

Pazarcı Yusuf Özdemir, yaptığı açıklamada, "Şuandaki fiyatlar normal ama karşılığında mal yok, malı değerlendiremiyorsun, pazara getirip satamıyorsun yani durgun bir piyasa var şu an. Malı getiriyorsun ama sürdürülebilirlik yok, milletin alım gücü kalmamış yani" diyerek yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

Özdemir, en iyi satışın dolmalık biberde olduğunu belirtirken, "En güzel biberin satışı var şu an, dolmalık biber 27 TL’den satılıyor.  Salatalık ve elmanın dağıtım parası 20 TL oradan 22 TL’ye falan alınıyor. Domates 16 TL. Şu anda en pahalı ürün fasulye, 60 TL. Yaylalar soğumaya başladığı için yavaş yavaş bozuluyorlar bu nedenle daha da gider fasulye" şeklinde fiyatlarla ilgili bilgi verdi.

Fethiye Salı Pazarı'nda Fiyatlar Artmasına Rağmen Durgunluk Hüküm Sürüyor

Meyve olarak ise üzümün en çok tercih edilen ürün olduğunu söyleyen Özdemir, "Meyve olarak genellikle üzümü tercih ediyorlar. Ben meyve tezgahında çalışmıyorum ama gözlemlediğim üzümün tercih edildiği, çünkü üzüm her derde deva. Sebze olarak salatalık desem yavaş, domates desem yavaş; hangi sebzeyi desem olmaz çünkü çok da hızlı bir hareket yok sebzelerde. Normalde salçalık biber çok tercih edilirdi ama bugün onun da satışı çok yavaş" diyerek pazarın genel durumunu özetledi.

Fethiye Salı Pazarı'nda Fiyatlar Artmasına Rağmen Durgunluk Hüküm Sürüyor

Fethiye Salı Pazarı'nda yaşanan durgunluk, artan üretim maliyetleri ve tüketicilerin alım gücündeki düşüşle ilişkilendiriliyor. Üreticiler, ürünlerinin değerini bulamamaktan şikayet ederken, tüketiciler ise yüksek fiyatlardan dolayı zorlanıyor.

Fethiye Salı Pazarı'nda Fiyatlar Artmasına Rağmen Durgunluk Hüküm SürüyorFethiye Salı Pazarı'nda Fiyatlar Artmasına Rağmen Durgunluk Hüküm Sürüyor

Bakmadan Geçme