Fethiye'nin tatlı rüyası sona erdi

ING Basketbol Süper Ligi'nde kümede kalma mücadelesini son haftaya taşıyan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, ligin son maçında deplasmanda HDI Sigorta Afyon Belediyespor'u 83 – 93 yenmesine rağmen, Aliağa Petkim'in de deplasmanda Bahçeşehir'i son çeyrekteki müthiş performansıyla yenmesi üzerine Türkiye Basketbol Ligi'ne düşen ikinci takım oldu. ING Basketbol Süper Ligi'nden haftalar önce düşen ilk takım, arkasında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteği bulunan Ankara ekibi Ormanspor olmuştu. 

  • 1645
Fethiye'nin tatlı rüyası sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kısıtlı bütçesine, dar kadrosuna ve Süper Lig'e son anda alınmasına rağmen mücadelesini son haftaya kadar ısrarla sürdüren LH Fethiye Belediyespor HDI Sigorta Afyon’u 83 - 93 yenmesine rağmen, arkasında Azerbaycan petrol devi SOCAR’ın desteği bulunan İzmir takımı Petkim’in İstanbul’da Bahçeşehir’i 85 – 91 yenmesiyle ligden düştü.
LH Fethiye Belediyespor, tam 3 kez ertelenen son hafta maçını deplasmanda HDI Sigorta Afyonspor ile oynadı. Normalde 24 Nisan'da oynanması gereken kader maçının tarihi Basketbol Federasyonu tarafından önce 3 Mayıs'a, sonra 8 Mayıs'a ve en sonunda 10 Mayıs’a alınmıştı. Fethiye ekibinde Ricky Ledo 36 sayı atarken, 7 kişilik rotasyonla oynayan Afyon'da ise Berke Aygündüz 22 sayıyla kariyer rekorunu kırdı.
LH  Fethiye Belediyespor bu sezon oynadığı 30 maçta toplam 9 galibiyet aldı ve ligi 15. sırada tamamladı. Ligi 11, 12 ve 13. sırada tamamlayan Petkim, Bahçeşehir ve Büyükçekmece ise Fethiye’den sadece 1 galibiyet fazla aldılar.
Ligin en düşük bütçeli kadrosuna sahip LH  Fethiye Belediyespor 30 maçta kendisine en yakın deplasmanlar olan Aliağa Petkim'i ve HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u hem içerde, hem de dışarda 2’şer kez yendi. Fethiye ekibi ayrıca sezon sonunda play-off’lara kalmayı başaran Beşiktaş ve Türk Telekom ile köklü Galatasaray’ı, düşme hattındaki rakipleri Ormanspor ve Büyükçekmece’yi kendi evinde yenmeyi başararak, 9 galibiyete ulaştı.
Fethiye temsilcisi 30 maçta rakip potalara 2305 sayı atarken, kendi potasında 2613 sayı gördü. Ligi 8. sırada bitirerek play-off’lara katılma hakkı elde eden Empera Halı Gaziantepspor rakip potalara 2272 sayı atarak ligin en az sayı atan takımı oldu. 30 maçta kendi potasında 2676 sayı gören Ankara ekibi Ormanspor ise en çok sayı yiyen takım durumunda kaldı.
Geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’nin oynanabilen 24 haftasının 12’sini lider geçirerek Federasyon kararıyla Süper Lig’e alınan, bu sezon ise ING Basketbol Süper Ligi'nde ciddi tecrübe kazanan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un 2021-2022 sezonunda TBL’nin iddialı takımlarının başında yer alması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme