• Haberler
  • Turizm
  • Fethiye'nin Çalış Plajı Kurban Bayramı'nda Tatilcilerin Gözdesi Oldu

Fethiye'nin Çalış Plajı Kurban Bayramı'nda Tatilcilerin Gözdesi Oldu

Fethiye'nin dünyaca ünlü Çalış Plajı, Kurban Bayramı'nda tatilcilerin tercihi oldu. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, bayram tatili hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

  • 819

Mete Ay, Kurban Bayramı süresince Çalış Plajı’nın yoğun bir tatilci akınına uğradığını belirtti. Ay, "Kurban Bayramı, Çalış’a bakacak olursak süper geçti. Gerçekten dolu ve hala da dolmaya devam ediyor. Yerli müşterilerimiz öncelikle Marmaris’e, Köyceğiz’e uğruyorlar, farklı bölgelerde 2 ya da 3 gün kalıyorlar ama eninde sonunda Fethiye’ye geliyorlar. Fethiye’de 2 ya da 3 gün hatta 4 gün kalarak bütün tatili geçirip, tatili sonlandırıp evlerine geri dönüyorlar" dedi.

Fethiye’ye İlgi Yoğun Oldu
Ay, Fethiye’ye çok fazla sayıda ziyaretçi geldiğini belirtti. "Arabada kalanlar mı ararsınız, gece yarısı arayıp 'Lütfen oda' diye yalvaranlar mı ararsınız? Daha önce de bunları yaşamıştık zaten. Umuyorum ki herkes yeteri kadar para kazanmıştır" dedi.

Tatil Planları Bayram Sonrasına
Mete Ay, bayram sonrası dönem hakkında da değerlendirmelerde bulundu. "Bana göre asıl önemli olan bundan sonrası. Bayram sonrası yerli müşteriler, havaların sıcaklığıyla birlikte tatili düşünmeye başladılar. Tabi, Muğla da ilk akla gelen yerlerden biri, Fethiye de öyle. Telefonlarımız artık düşmeye başladı, herkes bayram sonrasında temmuz ve ağustostaki fiyatları soruyor" diye konuştu.

Ay, turizmcilerin ve otelcilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. "Şu anda turizmcilerimizin ve otelcilerimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü aradıklarında birçok ziyaretçi geri dönmüyor, en iyi şartlarda en ucuzunu bulmaya çalışıyor, haliyle ekonomik krizden dolayı" dedi.

Ziyaretçilerin en büyük şikayetlerinin sokak harcamalarının pahalı olması olduğuna dikkat çeken Ay, "Buraya gelenlerin en büyük şikayet ettikleri konu sokağın çok pahalı olması. Yani sokakta yeme, içme ve turların çok pahalı olduğu. Bu konularda fiyat verirken çok dikkatli olmamız gerektiğini, müşterilerimizi kaçırmamamız gerektiğini düşünüyorum çünkü bu dönemde yabancılar bazında da pahalı olduk" ifadelerini kullandı.

Mete Ay, turizmde dengeleri sağlamak zorunda olduklarını belirtti. "Artık çok dikkatli olmalıyız, bu dengeyi sağlamak zorundayız. Duruma hakim olmak zorundayız ki önümüzdeki 10 yılı kazanalım" dedi.
 

Bakmadan Geçme