• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir ilk gerçekleşti. Mobilyacılar Sanayiciler Yardımlaşma Derneği, Taşyaka Mahallesinde 278. Sokakta açıldı.

  • 137

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf ve Sanatlaralar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal ve çok sayıda davetli katıldı.

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

Açılış konuşmasının ardından konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Derneğin mobilya sektörüne yeni bir soluk getirmesini diliyorum”dedi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuşmasında; “Uzun zamandır kurulması için mobilyacı esnafımızın emek harcadığı, Belediyemizin de destekleriyle bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Fethiye Mobilyacılar Derneği, ilçemize ve esnafımıza hayırlı olsun. Bu süreçte emeği geçen tüm esnaflarımızı gönülden tebrik ediyor, derneğimizin mobilya sektörüne yeni bir soluk getirmesini diliyorum. Birlik ve dayanışma içerisinde, bol kazanç ve bereket getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

 Mobilyacılar Sanayiciler Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıymet Korkmaz açılış konuşmasında 19 Eylül Gaziler gününü kutlayarak başladı. “19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Gazi ve şehitlerimizi saygıyla ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimiz, şanlı Türk geçmişimizin ebedi gerçek kahramanlarıdır” dedi.

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

“Amacımız sektörümüzdeki sorunlarımıza çözüm bulabilmek”

Mobilyacılar Sanayiciler Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıymet Korkmaz “Bizim kısa adımız MOBSANDER; Mobilyacılar Sanayiciler Derneği olarak kurduk. Mobilyacılar Sanayiciler Yardımlaşma Derneği olarak amacımız sektörümüzdeki mobilyacıların, imalatçıların, döşemecilerin, mobilya boyacıların, sepetçilerin, sandalyecilerin, satıcıların, tedarikçiler gibi esnaflarımızı bir araya getirmek ve güç birliği yapıp sorunlarımıza çözüm bulabilmek için bu derneği kurduk. Sektörümüzün ciddi anlamda sorunları vardır, sorunlarımızı sizlere ve değerli başkanlarıma da özel olarak ileteceğim arkadaşlarımla beraber. Ülkemizin mobilya sektörü, Türkiye’nin üretim ve ihracata örnek olarak gösterilen sektörleri arasına girmiştir. Türkiye ekonomisinin %22’sini mobilya üretimi oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

“Muğla ili ve ilçelerinde mobilya sektörü olarak tek derneğiz”

Muğla ili ve ilçelerinde mobilya sektörü olarak tek derneğiz, Muğla’nın hiçbir ilçesinde Mobilya Derneği Odası yok. Biz Allah’ın izniyle derneğimizi kurduk, hayırlısıyla inşallah Mobilyacılar Odası’na doğru gideceğiz. Ben emanetçiyim. Bana çok soru yöneltiliyor, ben buna bir açıklama getirmek istiyorum, “Neden bayan bir başkan?” Şimdi ben mobilyacıların sorunlarını çok iyi bilen bir insanım, yaklaşık 22 yıldır bu sektörde ve sanayide çalışıyorum. 15 yaşından beri sanayi sitelerinde çalıştım. Mobilyacılarla ağladık, güldük, sorunlarımızı ekmeğimizi bölüştük. Onları en iyi biz tanıdığımız için beraber bir kader birliği yaptık ve bu yola çıktık. Muğla il ve ilçeleri kapsamında mobilya sektörümüzü kapsamlaştırmak istiyoruz. Daha fazla ihracat yapmak, fuarlara katılmak ve Fethiye’mizde fuar oluşturmak istiyoruz. Fuarlar organize etmek, daha kaliteli işler, daha kapsamlı projeler üretmek istiyoruz. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de oluşan eleman sorununa çözüm bulmak istiyoruz. Geleceğimizde ustalar kalmayacak maalesef ve bunlar için sayın okul müdürümüz de burada hocalarımız burada onların da desteğiyle inşallah çıraklarımızı artırmak, onları eğitmek istiyoruz. Derneğimizde onlara burs vermek istiyoruz. Çocuklarımıza mesleğimizi sevdirmek istiyoruz çünkü sektörümüzde çalışmak istemiyorlar, herkes masa başı iş istiyor maalesef. Web sitesi kurmak istiyorduk, web sitemizi iki yıl önce kurduk mobsender.com.tr’den bizi takip edebilirsiniz, sosyal medyada varız” şeklinde konuştu.

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

“Yunanistan’a, Almanya’ya, İngiltere’ye, Rusya’ya, Rodos’a ve Fransa’ya İhracat Yapıyoruz”
“Bir de sürekli seçim vaadi olarak bir organize sanayi bölgesi gündeme gelmişti. Fiyat pahalılığından dolayı, artan kiralardan dolayı bizim mobilyacılarımız Eski Çamköy Hali’nde, Eski Çamköy Hali etrafında, Çevre Yolu’nda ve Çevre Yolu etrafında artık hep küçük küçük dükkanlar haline düştü imalatçılarımız. Ciddi anlamda Fethiye’de 600’ün üzerinde mobilyacımız var ve çok kısıtlı şartlarda, çok kötü şartlarda iş yapıyor, tek başına çalışan ustamız çok fazla. İhracat diyeceksiniz ama, şimdi Fethiye’de ihracat yapan var mı? evet var. Şu anda Yunanistan’a, Almanya’ya, İngiltere’ye, Rusya’ya, Rodos’a ve Fransa’ya kendi imkanlarıyla, başkaları adına ihracat yapıyoruz. Bunu Fethiyemiz adına ve firmalarımız adına yapmak istiyoruz. Güzel Fethiyemiz’in adına mobilyacılar olarak biz de katkıda bulunmak istiyoruz. Yapılacak fuarlara mobilyacılarımızın da davet edilmesini istiyoruz. Kesinlikle burada fuar yapılması konusunda sayın Alim Başkanımız söz verdi, yardımcı olacağını destek vereceğini söyledi. Kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

Fethiye Mobilya Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlıyor MOBSANDER Açıldı

“ Hedefimiz Mobilyacılar Sitesi’ni kurmak”

Kurulacak olan bu organize sanayi sitesi veya mobilyacılar olarak biz de burada söz sahibi olmak istiyoruz. Kesinlikle eğer böyle bir şey yapılacaksa, biz de bu işin içinde olmak ve söz sahibi olmak istiyoruz. Bizim, sektör olarak bir hayalimiz var. Fethiyemiz’de Mobilyacılar Sitesi’ni kurmak istiyoruz. Esnafımızın dükkan sahibi olmasını istiyoruz. Çünkü şu anda 5 bin TL olan kiralar 20 bin TL oldu, 20 bin TL olan kiralara 50 bin TL istiyorlar. diyorsunuz ki, “mobilyacılar çok yüksek fahiş fiyatlar istiyor” ama şu anda vergi yükümüz ağır. Şu an en düşük eleman 30 bin TL’ye çalışıyor, asgari ücretle çalışan personel bulamazsınız, yok. Şu anda ustaya en az 80 bin TL veren işyeri var. Özellikle bu eleman ahşapçıysa çok daha fahiş fiyatlar istiyorlar maalesef. Sektörümüzü bir araya getirip toplamak istiyoruz ve bu Mobilyacılar Derneği’ni Mobilyacılar Odası’na doğru götürmek istiyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle şu anda 600’ün üzerinde kayıtlı mobilyacımız var. Bizde hepsinin kaydı, telefonları, vergi numaraları var. Şu an ciddi anlamda mobilya dükkanlarını kapatıp, kaçak çalışan mobilyacılarımız var. Bunlar da kaydımızda, Bunları sizlerle paylaşacağız. Biz dernek kurmak istediğimizde, “Ne gerek var derneğe?” dediler. Bize inanan insanlarla çıktığımız bu yolda, bugün bu gururu taşıyoruz. İki yıldır bu kurumun İnşaatı ve kurulum aşamasıyla uğraştık. Bu yolda başarmanın gururunu sizlerle birlikte şu anda yaşıyoruz. Derneğimizin kuruluşunda bizleri destekleyen belediye başkanımız sayın Alim Karaca’ya tekrardan kendi adıma ve yönetim kurulu değerli arkadaşlarım adına tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme