Fethiye, Londra WTM'de Her Yönüyle Tanıtıldı

Fethiye, bu yıl 40'ncısı düzenlenen Londra Dünya Turizm Fuarı'nda (World Travel Market –WTM) her yönüyle tanıtıldı.

  • 1059
Fethiye, Londra WTM'de Her Yönüyle Tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fuarı değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İngiltere’nin Fethiye’nin en eski pazarı olduğunu vurgulayarak, “Thomas Cook firmasının iflası ile bölgemizde yaşanan sıkıntıların en az zararla aşılması noktasında İngiltere ile ilişkilerimizi canlı tutmamız önemli. Tüm dünyadan katılımcıların yer aldığı fuarda katılımcılara Fethiye’mizi doğal ve tarihi güzellikleri, alternatif turizm faaliyetleri başta olmak üzere her yönüyle tanıttık” dedi. 
İngiltere’nin başkenti Londra’da 4-6 Kasım 2019 tarihleri arasında 182 ülkeden 5.000 üzerinde katılımcıyla gerçekleşen Londra Dünya Turizm Fuarı’nda, Türkiye, 50’nin üzerinde kurum, kuruluş ve firma ile yer aldı. Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı organizasyonuyla toplam 783 metrekarelik bir alanda tanıtıldığı fuarda stant katılım bedeli Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılanan stantta Fethiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri, yamaç paraşütü ve yürüyüş yolları çok sayıda alternatif turizm potansiyeli her yönüyle katılımcılara aktarıldı. 
Yaklaşık 30 bin ziyaretçi ile 38 farklı sektör temsilcisine ev sahipliği yapan fuarda, Fethiye’yi Turizm Konseyi üyeleri Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Fethiye Tanıtım Vakfı (FETAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şemsi Toprak, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur temsil etti. Fethiye standını Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu da ziyaret etti. Fuarda bölge tanıtımının yanı sıra Türkiye’de ve Fethiye bölgesine en çok turist getiren firmalarla görüşmeler de yapıldı.
''LONDRA EN ESKİ PAZARIMIZ''
40. Londra Dünya Turizm Fuarı’nı değerlendiren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, İngiltere’nin Fethiye’nin en eski ve en büyük pazarı olduğuna dikkat çekerek; “Bölgemizde turizmin gelişmesinde önemli rol oynayan İngiltere, bölgemizin en eski ve ciddi pazarı. 2019 sezonu sonunda Thomas Cook firmasının iflasıyla bölgemizde yaşanan sıkıntıların en az zararla aşılması noktasında İngiltere ile ilişkilerimizi canlı tutmamız önemli. Bu nedenle bu yıl London Travel Market’a katılım her zamankinden daha fazla önem arz ediyordu. FTSO olarak stant katılım bedelinin tamamını karşılayarak bölgemizin, İngiltere başta olmak üzere dünya turizm pazarına açılım için Londra Dünya Turizm Fuarı’na tanıtım stratejimizde öncelikli olarak yer verdik. Tüm dünyadan katılımcıların yer aldığı fuarda katılımcılara Fethiyemizi doğal ve tarihi güzellikleri, alternatif turizm faaliyetleri başta olmak üzere her yönüyle tanıttık.” diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme