Fethiye Kent Konseyinden Örnek Uygulama

Fethiye Kent Konseyi, Türkiye'de Kadıköy Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesinden sonra Belediye Meclis ve Meclis İhtisas Komisyonlarına temsilci göndererek örnek bir çalışma başlattı.

  • 968
Fethiye Kent Konseyinden Örnek Uygulama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5393 sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi uyarınca gündemdeki konular hakkında oylama öncesi görüş bildirerek en optimum kararların alınması için önemli bir uygulama başlatıldı. Muğla ilinde 13 ilçe içerisinde sadece Fethiye de yapılan bu uygulama ile Kent Konseyi başkanlığı temsilcisi belediye meclisi ve ihtisas komisyonlarında görev  yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Menteşe Kent Konseyinin ev sahipliğinde yapılan Kent Konseyleri toplantısında takdirle karşılanarak örnek uygulama olarak gösterilmiş ve yapılan uygulamanın Muğla’nın tüm ilçelerinde gerçekleştirilecek Kent Konseyi temsilcisinin Belediye Meclisinde ve İhtisas Komisyonlarında görev almaları için girişimlerin yapılacağı ifade edildi.
Fethiye Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısında, Fethiye Kent Konseyi Başkanlığı için ayrılan masada, Kent Konseyi Başkanlığı Temsilcisi ve aynı zamanda Muğla Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Şube Sekreteri Birol Keski yerini alarak çalışmalara başladı. Keski; ‘Tüm Türkiye de örnek gösterilebilecek ve rol model olabilecek bu uygulamanın Fethiye ‘den başlaması Fethiye’nin tanıtımı, demokrasiye katkı, katılımcılık ve kararların oluşturulmasında geniş yelpazeye yayılan temsiliyetlere söz hakkı verilebilmesi açısından önem arz etmektedir’ diyen Kent Konseyi Başkanlığı Temsilcisi Muğla Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu üyesi, Şube Sekreteri Birol Keski ‘bu uygulama Türkiye’de birkaç yerde gerçekleşmektedir. Muğla ilinde 13 ilçe içerisinde sadece Fethiye’de Kent Konseyi başkanlığı temsilcisi olarak belediye meclisi ve ihtisas komisyonlarında görev almaya başladık’ dedi.

Bakmadan Geçme