Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi

Fethiye Kent Konseyi, Başkan Gülbahar Edik Kayhan yönetiminde toplanarak hazırlanan yönerge taslağı üzerinde son değişiklikleri yaparak genel kurula sundu. Taslak üzerindeki değişiklikler genel kurul üyelerinin görüşleri de alınarak kabul edildi. Böylece Fethiye Kent Konseyi Yönergesi oylanarak, kabul edildi. Zaman zaman tartışmaların da yaşandığı genel kurulda bazı maddeler üzerinde uzun süre tartışılırken, bazı genel kurul üyeleri düşüncelerini belirtip salonu terk ettiler.

  • 1401
Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda toplanan Fethiye Kent Konseyi Genel Kurulu’nda ilk olarak saygı duruşunda bulunulup; İstiklal Marşımız söylendi. Divan için genel kurul üyelerinden Hakan Yılmaz görev alırken; Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, göreve geldikten bu yana yönetim kurulu ile birlikte gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi aktardı. Daha sonra üzerinde titiz bir şekilde çalışıldığı ifade edilen Fethiye Kent Konseyi Yönergesinde yer alan Erişilebilir Kent Çalışma Grubu kurulma talebi, İnsan Yerleşimleri ve Korunacak Alanlar Çalışma Grubu kurulma talebi, Engelliler Meclisi kurulma talebi ve Yürütme Kurulu Kararı ile alınan Kent Konseyi Ağaçlandırma Alanı talebi tartışılıp, görüşüldü. 

Bazı maddeler oybirliği ile kabul edilirken, bazı maddeler de oyçokluğu ile kabul edildi. Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan, “Fethiye’nin kimliğine ilişkin değerleri tanıtıp, faaliyetleri ve projeleri destekleyeceğiz. Bazı eleştiriler aldığımız için bu genel kurulda bu maddeler üzerinde siz üyelerin görüşleri ile yönergemizi son aşamaya getireceğiz” dedi. Toplantıda Fethiye Kent Konseyi yerel seçimlerin ardından seçimli genel kurul ile yeniden yapılanır maddesinde mevcut kent konseyi yürütme kurulu, yerel seçim tarihinden 15 gün önce genel kurul üyelerine seçimli genel kurul çağrısı yapar. Bu süreçte yönetmelik gereği kent konseyinin üyesi olan tüm kurum ve kuruluşlar kendi karar alma yöntemleri ile belirledikleri temsilcilerini kent konseyi yürütme kuruluna iletir şeklindeki madde oldukça tartışma yarattı. Bu sırada bazı genel kurul üyeleri düşüncelerini anlattıktan sonra genel kurulu terk ettiler. Bu konuda görüş bildiren bazı üyeler, “Bu madde kent konseylerini lağvetmek isteyenlere karşı hazırlanmıştır” ifadelerini kullandılar. Genel kurul yaklaşık 3 saat sürdü. 
 

Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi
Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi
Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi
Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi
Fethiye Kent Konseyi Yönergesi kabul edildi

Bakmadan Geçme