• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Fethiye Kaymakamı Sayın İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Ertaş, mesajında Cumhuriyetin temel değerlerine vurgu yaparak, bu özel günün coşkuyla kutlanması gerektiğini belirtti.

  • 100

Ertaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla kazanılan bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Cumhuriyet; milletimizin egemenliğine dayanan, eşitlik ve özgürlük ilkelerini benimseyen, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde ilerleyen bir yönetim biçimidir."

Kaymakam Ertaş, Cumhuriyetin ilk gününden itibaren milletin birlik ve beraberlik içinde zorlukları aştığını ifade ederek, "Bizler de bu büyük birikimi, gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Gençlerimiz, Cumhuriyet'in kazandırdığı hürriyet ruhuyla büyümekte ve modern dünyanın anlaşılmasını sağlayan bilgi ve donanımla geleceğe hazırlanmaktadır. Onlara bırakacağımız en büyük miras, Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla mücehhez, demokratik ve güçlü bir Türkiye olacaktır." dedi.

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitleri rahmetle anan Ertaş, gazilere de şükranlarını sundu. "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağı inancıyla, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." şeklinde devam etti.

Ertaş, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında "Türkiye Yüzyılı" hedeflerine ulaşmak için daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. "Türkiye Yüzyılı, geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe umutla bakarak, milletimizin birliği, beraberliği ve azmi ile inşa edilecektir. İnanıyoruz ki Cumhuriyetimizin bize kazandırdığı değerlerle ikinci yüzyılında da dünyanın öncü milleti olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaymakam Ertaş, mesajını şu duygularla sonlandırdı: "Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Yüce Türk milletinin ve siz Fethiyeli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyet’in nice yıl dönümlerinde birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum."

Bakmadan Geçme