Fethiye Kadın Platformu'ndan yazılı açıklama

2010 yılında kurulan ve bu zamana kadar birçok etkinlikte yer alan Fethiye Kadın Platformu, CHP Fethiye Kadın Kolları'nın aynı isimle yeni bir oluşum kurma isteği hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

  • 811
Fethiye Kadın Platformu'ndan yazılı açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan yazılı açıklamada Fethiye Kadın Platformu’nun 11 yıldan yana kadın cinayetleri ve tecavüz davaları ile kadınların sorunlarını dile getirmeye yönelik programlar gerçekleştirdiği kaydedildi. Platform yöneticileri CHP Fethiye Kadın Kolları’nın da platform bünyesinde yer aldığını belirterek, karışıklığa yol açılmaması adına farklı bir isimle tanımlanmaları isteğinde bulundular. 

Fethiye Kadın Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Fethiye Kadın Platformu 2010 yılından beri 11 yıldır vardır. Herhangi bir parti, dernek ya da sivil toplum örgütüyle organik bağı yoktur. Hiyerarşik bir yapılanmayı reddeder. Kadınların güçlü,  eşit ve özgür bireyler olması için bir şeyler yapmak isteyen tüm kadınları kucaklar. Fethiye'de 11 yıldır tüm taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinin davalarını takip etmiş, mağdurların ya da yakınlarının yanında olmuştur. Tüm 8 Mart’ları meydanlarda Fethiye halkının dikkatini kadın sorunlarına çekecek programlarla kutlamıştır. Bundan sonra da Fethiye Kadın Platformu olarak platformun bileşenleri ile aynı adla ve aynı amaçlar doğrultusunda var olmaya devam edeceğiz” denildi. 

Fethiye Kadın Platformu katılımcıları içerisinde CHP Fethiye Kadın Kolları’nın da yer aldığı belirtilirken, “CHP Kadın Kollarının hangi nedenle hareket ederek -tarafımızdan bilinmese de- yeni bir oluşum kurma isteği de anlaşılabilir ve engellenemez bir durumdur. Ancak Fethiye Kadın Platformu isim tartışmasına indirgenemeyecek, hafife alınamayacak kadar değerlidir. Bu nedenle gereksiz karışıklıklara yol açmamak için yolun başındayken kendinizi bize ait olan isimden farklı bir adla tanımlamanız da yerinde bir davranış olacaktır” ifadelerine yer verildi. (FATİH DERELİ)


 

Bakmadan Geçme