Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu

8 yıldır Fethiye huzurevinde yaşamakta olan huzurevindeki odasını yaptığı resim ve heykellerle sanat atölyesine çevirince huzurevi idaresinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına proje ile başvurup huzurevine ek bir sanat merkezi kazandıran bu merkezde huzurevi ve Fethiye deki yaşlılarla buluşup sanat çalışmaları gerçekleştiren eski 'Kontlar' grubunun başarılı gitaristi ressam Bilgin Özbay 70 yaşında vefat etti.

  • 16930
Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 yıl önce geldiği Fethiye huzurevinde yaptığı resim, çini, heykel ve içmimar olarak çalışmalarıyla dikkat çeken huzurevindeki odasını sanat atölyesine çeviren yaptığı resimler ile huzurevi duvarlarını süsleyen ilçede ve huzurevinde açtığı sergilerle sanat öncülüğü yapan eski müzisyenlerden olan Kontlar grubu gitaristi Bilgin Özbay tedavi için kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesinde 70 yaşında vefat etti. Huzurevinde sanat merkezi açılması için huzurevi müdürü Adem Güngör ile birlikte aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına proje ile başvuran ve huzurevi bahçesine sanat merkezi kazandıran burada huzurevi sakinleri ve fethiyedeki yaşlılarla sanat çalışmaları yapılmasını sağlayan Bilgin Özbay tüm müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetti. 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Bilgin Özbayın vefatının ardından cenazesinin toprağa verilmesi işlemleri hazırlanırken Özbayın tüm kadavrasını Hacettepe Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağışladığı ortaya çıktı.Hacettepe Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen ekip Bilgin Özbayın kadavrasını götürürken Özbayın son günlerde solunum ve böbrek yetmezliği rahatsızlıkları yaşadığı ifade edildi. Bilgin Özbayın ani vefatı Fethiye huzurevi sakinleriyle fethiye halkını üzüntüye boğdu.
ÖZBAY NELER YAŞAMIŞTI
 Özbay, 8 yıldır kaldığı Huzurevi'ne bir sanat merkezi kazandırmak için proje hazırladı. Özbay, projesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na sundu. Özbay'ın çatısından, elektrik tesisatına kadar bizzat kendisinin hazırladığı proje, Bakanlık tarafından da onaylandı. Bakanlığın onay vermesinin ardından Huzurevi'nin bahçesindeki dekoratif 2 çeşmenin yıkılıp, yerine sanat merkezi yapılması için bir süre önce çalışma başlatıldı. Bakanlık tarafından finanse edilen proje kapsamında Huzurevi'nin bahçesine, 400 bin lira harcanarak tek katlı, 80 metrekarelik alana sahip, ahşap bir sanat merkezi inşa edildi. Özbay'ın başında durduğu hem galeri hem de sanat merkezi olarak tamamlanan içinde sıcak ve soğuk suyun olduğu, duş ve tuvaletinde yer aldığı bina 3,5 ayda tamamlanıp, hizmete açılmıştı.
Geçmiş yıllarda çok sayıda resim ve heykel sergisi açan, 1965 yılında bir grup arkadaşıyla kurdukları ve kendisinin gitaristi olduğu 'Kontlar' isimli grupla, Türkiye'nin yanı sıra İtalya ve Lübna'nın başkenti Beyrut'ta konserler veren Özbay hayatı ile ilgili hikayesini daha önce şöyle anlatmıştı;
"Grubumuzla önce enstrümantal sonra ise çok sesli olarak modern folk müzik yaptık. O yıllarda 13 adet 45'lik plak çıkardık. Şöhret basamaklarını tırmanırken, bir yandan da hepimiz okullarımızı bitirdik. Çok kez şarkılarımız liste başı oldu. O dönemde bir gazetenin (Milliyet) 'Hey' adında bir müzik dergisi vardı. 1972 yılında bizim posterimizi verdi. Çok ünlü isimlerle sahne alıyorduk. O dönemde bize film bile çevirttiler. Hem de 1 değil 5 kez. İyi para veriyorlardı, geri çeviremedik. Filmlerde Nebahat Çehre, Feri Cansel de rol alıyordu. Bizden film artisti mi olur yahu ama oldu. Bu arada yaptığım resim ve heykel çalışmalarımla da pek çok sergi açtım. Tüm bu sanat alanındaki tecrübelerimi benim gibi huzurevinde kalan yaşlılarla paylaşmak istedim belki şurada 3,5 yıllık bir ömrüm olacak. El, ayak titremeye başladı mı işin bitti demektir. O nedenle şimdi ne yapabilirsem kar sayıyorum. Burada kalanların sigarının 'S'si yerine sanatın 'S'si ile ilgilensinler istiyorum. Başkalarına bir faydam olursa ne mutlu bana. Sanat merkezi fikri de böyle çıktı. Hiçbir teknik personel, kullanmadım. Beş defa ekip değiştirdim.  Çok titiz çalıştık ve sanat merkezini açtık. Bu sanat merkezinde 60-70 yaş arasındaki kadın ve erkek, sanatla amatörce ilgilenen herkesi profesyonelliğe hazırlayacağım. Resim, heykel, vitray, seramik ve ferforje gibi branşlarda profesyonelce çalışmalar yaptıracağım" 


 

Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu
Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu
Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu
Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu
Fethiye Huzurevi sakini kadavra oldu
Yorumlar 1
Veli PABUŞÇU 09 Aralık 2019 04:27

Allah rahmet eylesin.. Öldükten sonra da hizmeti vücuduyla kadavra olarak hizmet verecek..

Bakmadan Geçme