Fethiye Güç Birliği, Türk Akreditasyon Kurumu Tarafından Akredite Edildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın iştiraki Fethiye Güç Birliği Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi olma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Denetimden başarıyla geçen FGB, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edildi. Akreditasyon belgesini teslim alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 'FGB, tandem yamaç paraşütü mesleğini yapanların ve aday olanların, gerekli mesleki bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduklarını tarafsız, adil ve güvenilir bir şekilde belgelendirerek, ulusal ve uluslararası düzeyde bir belgelendirme merkezi olma yolunda önemli bir adım attı.' dedi.

  • 586
Fethiye Güç Birliği, Türk Akreditasyon Kurumu Tarafından Akredite Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mesleki Yeterlilik Kurumu bünyesinde; 19UY0400-5 Tandem Yamaç Paraşütü Pilotluğu Meslek Standardı kapsamında Türk Akreditasyon Kurumu’nun TSE ISO/IEC 17024 Belgelendirme denetiminden başarıyla geçen FGB, 22 Haziran 2021 tarihi itibarıyla akredite edildi. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından Temmuz ayı içerisinde denetlenecek olan FGB, bu süreci de başarıyla tamamlamasının ardından Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik Belgesi vermeye yetkili kuruluş olacak. 

Belgesi olmayan Babadağ’dan ticari uçuş yapamayacak

FGB mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmesinin ardından tandem yamaç paraşütü pilotluğu mesleğini gerek Fethiye özelinde gerekse Türkiye genelinde yapan ve sayıları 450’yi aşan pilot mesleki yeterlilik belgesi ile çalışabilecek.  

FGB’nin Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda almaya hak kazandığı akreditasyon belgesini teslim alan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “FGB, tandem yamaç paraşütü mesleğini yapanların ve aday olanların, gerekli mesleki bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olduklarını tarafsız, adil ve güvenilir bir şekilde belgelendirerek, sektöre katkı veren, ekonomik ve teknik açıdan sürdürülebilirliğini sağlayan ulusal ve uluslararası düzeyde bir belgelendirme merkezi olma yolunda önemli bir adım attı.” diye konuştu.
Kısa bir süre sonra Tandem Yamaç Paraşütü Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan pilotların Babadağ’dan ticari uçuş gerçekleştiremeyeceğini vurgulayan Osman Çıralı, “Dünyada ilk olan bu uygulamanın tüm Türkiye’ye yayılmasını hedefliyoruz.” dedi.

Fethiye Güç Birliği, Türk Akreditasyon Kurumu Tarafından Akredite Edildi

Bakmadan Geçme