FETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Çatalarık Mahallesi'nde bulunan Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım merkezinde katliam yapıldığına dair iddialara yönelik basın açıklaması yapıldı.

  • 1924
FETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçici hayvan bakım merkezinde Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü ve Fethiye DKMP Şefliği personelleri tarafından yapılan incelemeler üzerine herhangi bir sorun bulunmadığı tespit edildi. Yapılan açıklamada ise, "Bazı sosyal medya paylaşımlarında Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evinde katliam yapıldığına dair iddialar üzerine açıklama ve bilgilendirme yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Fethiye Geçici Hayvan Bakım Evinde kapıların kapatılarak içeride katliam yapıldığı, sözde uygulanan idari para cezasının geri alındığı iddialarını içerir ifadelere yer verilerek bir video ile yapılan paylaşımlar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü ve Fethiye DKMP Şefliği personelleri tarafından denetim ve incelemeler gerçekleştirilmiştir. Bahse konu videoda görülen kedinin trafik kazası nedeni ile Fethiye Hayvan Bakım Evine getirildiği, tedavisinin devam ettiği 5. günde öldüğü kayıtların incelenmesi ile tespit edilmiştir. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında herhangi bir ihlal tespiti bulunmaması nedeni ile idari para cezası uygulanmamıştır. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında her ay denetimler yapılmakta ve koşulların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Söz konusu paylaşımlarda belirtilen iddialar gerçeği yansıtmamakta olup; Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

FETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDIFETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDIFETHİYE GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI TARAFINDAN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Bakmadan Geçme