Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali başlıyor

25-26 Eylül tarihleri arasında kapılarını açacak olan 2. Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali, hem Türkiye'den, hem de Yunanistan'dan ünlü şefleri, akademisyenleri, gazetecileri ve yazarları Fethiye'de bir araya getiriyor.

  • 36

Türk ve Yunan halkının yüzyıllardır bir arada yaşadığı eşsiz güzellikteki Akdeniz’de gerçekleşecek festival, Ege ve Akdeniz’in iki yakasını gastronomi teması ile birleştirecek.

Fethiye Belediyesinin organizatörlüğünde, Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi’nce başlatılan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile gastronomi uzmanı Maria Ekmekçioğlu’nun destek verdiği Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali bu yıl da dolu dolu geçecek.

Fethiye'de uzun yıllardır restoran işleten ödüllü şef Maria Ekmekçioğlu festival hakkında yaptığı açıklamada; “İki yakayı birleştiren gastronomi, kültür ve dostluk festivalini bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. Antik Likya diyarı, kültür ve gastronomiyi birleştiriyor, dağı denizle bir tablo gibi harmanlıyor” şeklinde konuştu.

Fethiye Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi organizasyonunda, ilçenin önde gelen turizm işletmecileri sponsorluğunda, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve restoranların da katkısıyla önemli bir festivale imza atılacak. Festival, 25-26 Eylül 2024 tarihleri arasında, Beşkaza Meydanı ve ilçenin farklı köşelerinde gerçekleştirilecek.

Karaca, “ Fethiye’mizin eşsiz yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtacağız”

Festivale tüm yurttaşları davet eden Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’mizin eşsiz yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığımız Gastronomi, Kültür ve Dostluk Festivali, bu yıl ikinci kez sizlerle buluşuyor. Türk ve Yunan mutfaklarının değerli şefleri, gastronomi yazarları, gazeteciler ve akademisyenlerin katılımıyla düzenleyeceğimiz 2. Fethiye Gastronomi, Kültür ve Dostluk Festivali’nde buluşalım. Lezzet, kültür ve dostluğun iç içe geçeceği bu özel etkinliğe tüm halkımız davetlidir” dedi.

Fethiye Gastronomi Kültür ve Dostluk Festivali başlıyor

 

Bakmadan Geçme