Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde vergi rekortmenleri ile en çok ihracat ve istihdam yapan kişi ve firmaları teşekkür plaketi ile ödüllendirdi. Törende konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner 'ülkemize katma değer yaratabilmek için daha çok çalışmalıyız. Üretime yönelik yapacağımız çalışmalarda kamudan kaynaklanan bir sıkıntı olursa telefonun ucundayız' ifadesini kullandı. Muğla vergi dairesi başkanı Ömer Kabahor'da vergilerin eğitim, sağlık ve sosyal yardımlara gittiğini belirtip 'Ülkemizin daha çok müteşebbislere ihtiyacı bulunmaktadır' dedi.

  • 2880
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki vergi rekortmenleri ile geçtiğimiz yıl en çok ihracat ve istihdam yapan kişi ve firmalar plaket ile ödüllendirildi. FTSO salonunda yapılan ödül törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla Vergi Dairesi başkanı Ömer Kabahor, Fethiye Belediye başkan yardımcısı Güzide Özkaya, Fethiye vergi dairesi müdürü Mithat Haktar, Seydikemer Belediye başkan vekili Mustafa Tanır, Seydikemer mal müdürü İmran Öğütveren, FTSO başkanı Osman Çıralı, Fethiye Esnaf Odası başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu ile diğer yetkililer, Fethiye ve Seydikemer’den rekortmenler ile ihracatçılar katıldılar. Törende, Fethiye’de kurumlar vergisi rekortmeni Belcekız Otelcilik ve Turizm A.Ş. yönetim kurulu başkan yardımcısı Kutluhan Yerguz, Gelir vergisi rekortmeni çamaşır yıkama fabrikası sahibi Oğuz Kuyucak’a Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahin tarafından 1’incilik plaketleri sunuldu. Törende kurumlar vergisi 2’incisi Doğan Tur Turizm Emlak İnşaat adına Tolga Doğan ve gelir vergisi rekortmeni 2’incisi Ceyhan Okar’ın plaketlerini Muğla vergi dairesi başkanı Ömer Kabahor sunarken kurumlar vergisi 3’üncüsü Domaniç Turizm İnşaat adına Emine Aydın ve Nihat Çetin Damar ile gelir vergisi rekortmeni 3’üncüsü Mehmet Karabulut’a Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Güzide Özkaya, kurumlar vergisi 4’üncüsü Bütar Turizm Ticaret yetkilisi Bülent Uysal ile Medcezir Otomobil Sanayi’den Yılmaz Gökçen’e plaketlerini Fet5hiye vergi dairesi müdürü Mithat Aktar sundu. Fethiye’de gelir vergisi rekortmenliğinde yer alan Civan Türedi, Ramazan İldan ve Bürol Güner’in plaketlerini de esnaf odası başkanı Mehmet Soydemir ile Esnaf Kefalet Kooperatifi başkanı İsmail Başoğlu sundu. 
İSTİHDAM REKORTMENLERİ DE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Fethiye’de Likya Turizm şirketi Liberty Hotel yetkilisi Efe Pars istihdam 1’incisi olarak ödüle layık görülürken istihdam rekortmeni 2’incisi Bartu Turizm adına Aslıhan Atıl ödüllerini FTSO başkanı Osman Çıralı’dan aldılar. İstihdam rekortmeni 3’üncüsü Turizm Ticaret adına Hotel Letonya genel müdür yardımcısı Önder Abdurrahim Önder, kadın istihdam rekortmeni 3’üncüsü Barut Otel Bartu Turizm genel müdürü Aslıhan Atıl’a ödülünü FTSO başkan yardımcısı Kemal Hıra sundu. Kadın istihdam rekortmeni birincisi Lokman Hekim Özel Sağlık Hizmetlerinden Esnaf Odası başkanı Mehmet Soydemir ile kadın istihdamı 2’insi Liberty Hotel yönetim kurulu üyesi Efe Pars’a Kaymakam Muzaffer Şahiner ödülünü sunarken Fethiye ihracat rekortmeni 1’incisi FetmerMermercilik’ten Muhterem Dereli ve Fethiye ihracat rekormeni 3’üncüsü Rayco Mermer yetkilisi Hüseyin Baydan’aFTSO Meclis üyesi Fatih Ugan tarafından plaketleri alkışlarla sunuldu. 
SEYDİKEMER REKORTMENLERİ DE ÖDÜLLENDİRİLDİ
FTSO salonunda yapılan ödül töreninde Seydikemer ilçesinin rekortmenleri ile ihracat ve istihdam rekortmenleri de ödüllendirildi. Kurumlar vergisi 1’incisi SelinaFısh Su ürünleri şirketi ile gelir vergisi rekortmeni birincisi Selçuk Esen’e plaketlerini Muğla Vergi dairesi başkanı Ömer Kabahor sunarken Seydikemer Belediyesinin şirketi olan Tlos Turizm Kurumlar vergisi 2’incisi olarak Seydikemer Belediye başkan vekili Mustafa Tanır ile yine kurumlar vergisi 3’üncüsü Önder Akdenizli’ye ait Akdenizli Akaryakıt taşımacılık şirketi adına Mehmet Emin Duru’ya plaketini Seydikmer mal müdürü İmran Öğütveren sundu. Seydikemer’de istihdam rekortmeni olarak Fethiye Mermercilik petrolcülükten müdürler kurulu başkanı MuhrteremDereli’ye ödülünü Seydikemer Belediye başkan vekili Mustafa Tanır, istihdam rekortmeni 2’incisi Tlos Turizm ile kadın istihdam rekortmen ikincisi Tlos Turizme ödülünü Seydikemer SGK müdürü Durdu Tosun, istihdam 3’üncüsü Selina Balık işleme tesisinden Ramazan Mete Karakaya’ya ödülünü Fethiye Esnaf Odası başkanı Mehmet Soydemir, kadın istihdam rekortmeni Selina Balık işleme tesisi yetkilisi Ramazan Mete Karakaya’ya Seydikemer Belediye başkan vekili Mustafa Tanır, kadın istihdam rekortmeni 2’incisi Tlos Turizm ile kadın istihdam 3’üncüsü Fethiye Mermercilik’e ödülleri FTSO Başkanı Osman Çıralı tarafından sunuldu. Seydikemer ilçesi ihracat rekortmeni 1’incisi Selina Balık işletme tesisi ödülü Seydikemer Belediye meclis üyesi Zeki Yanatma tarafından sunulurken ihracat rekortmeni 2’incisi Necip Başar alabalık sahibi Necip Başar’a ve ihracat rekortmeni 3’üncüsü Balık Teknik su ürünleri sahibi Necip Ümit Türkmen’e plaketleri FTSO başkan yardımcısı Kemal Hıra tarafından sunuldu. 
BAŞKAN ÇIRALI FALİYETLERİ ANLATTI 
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Osman Çıralı toplantıda yaptığı konuşmada ‘FTSO olarak Fethiye ve Seydikemer’in daha çok katma değer yaratabilmesi, daha çok istihdam sağlayabilmesi için oda olarak tüm üyelerimizin yanındayız. Babadağ teleferik projesini önümüzdeki yıl tamamlayacağız. MUÇEV’den bakanlığımızdan Belcekız plajının işletilmesini de almak istiyoruz. Çünkü paraşütlerin iniş merkezi de FTSO’da olmalı’ dedi. Çıralı Fethiye’nin sorunlarına da dikkat çekerek ‘Kaçak yapılaşmanın mutlaka önüne geçmemiz lazım. Fethiye Körfezi içinde de kaçak iskeleler tespit edilmiş. Bunlarla ilgili işlemlerin de yapılması gerekiyor. Babadağ projemiz şu an Muğla’da askıya çıktı. 10 gün oldu, 20 gün sonra askıdan inecek. Artık önümüzde hiçbir engel kalmadı. Biz geçen yılı bu yıl, 10 ayda yakaladık. Kasım ayına kadar 162 bin 818 uçuş yapmışız. Geçen yıl da 162 bin 776 uçuş olmuş. Turizmin 12 aya yayılmasında en önemli faktörlerden birisi de yamaç paraşütü. Fethiye Belediyesi, Çin’e bir heyet göndermiş hatta yanlarında yamaç paraşütü şirketlerinden arkadaşlarımız da bulunuyor. Onların bu konuda sosyal medyada bir paylaşım yapması, binlerce kişiye ulaşmak anlamına geliyor. Çinliler; İstanbul ve Kapadokya’nın yanında Fethiye’yi de ziyaret ediyor. Kış mevsiminde bile Fethiye’de çok sayıda turist geleceğine inanıyoruz’ dedi. 
Osman Çıralı ‘Babadağ kalkış, Belceğiz iniş istasyonu… Ama inil istasyonunda MUÇEV’den kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor. Mekanlar kiralanıyor, 6-8 metrelik büfeler yapılacak deniliyor fakat büyük çapta büfeler yapılıyor ve masalar atılıyor. Uçuşlar bu konuda engelleniyor. FTSO olarak buranın işletmesini yıllardır MUÇEV’den istiyoruz. Hatta bakanlığa da bu konuda dosya sunduk. O alanda düzenlemeler yapıp, yamaç paraşütünü daha da kalkındırmak istiyoruz. Kurduğumuz şirketin amacı da doğal güzellikleri korumak, tanıtım ve eğitimdir. Biz oradan az bir gelir hedefliyoruz ama bunu da Fethiye için kullanacağız. Körfezin temizliği, antik tiyatro… Konularımız belli, yıllardır uğraşıyoruz. Teleferik ve Belceğiz konusunda yoğun bir çalışmamız var’ ifadelerini kullandı.
VERGİLERİN GİTTİĞİ YER BELLİDİR
Muğla vergi dairesi başkanı Ömer Kabahor’da vergilerin eğitim, sağlık ve sosyal yardımlara gittiğini belirtip ‘ülkemizin daha çok müteşebbislere ihtiyacı bulunmaktadır’ ifadelerini kullandı. Kabahor ‘Yine gurur verici bir tablo ile karşı karşıyayız. İlimiz, ilçemiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan; istihdam oluşturan siz müteşebbislerimizi onurlandırmak için bir araya geldik. Verdiğimiz vergilerin nereye gittiği sorusunu çok kez sormuşuzdur. Vergilerimiz eğitim, sosyal yardımlar, sağlık, yapılan hizmetler… Vergimizi ödeyerek aslında yerel yönetime de katkı sağlıyoruz. Bunun yanında vergileriniz ile ülke savunmasına da katkıda bulunmaktasınız’ dedi.
SİNGAPUR İLE FETHİYE’Yİ KIYASLADI 
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise Fethiye ile Singapur’un ihracatını karşılaştırıp çok daha fazla üretim yapmamız gerektiğini ifade etti. Şahiner ‘ülkemize katma değer yaratabilmek için daha çok çalışmalıyız. Üretime yönelik yapacağımız çalışmalarda kamudan kaynaklanan bir sıkıntı olursa telefonun ucundayız’ diye konuştu. Şahiner ‘2018 yılında en yüksek kurumlar ve gelirler vergisi veren, en yüksek istihdam sağlayan, en çok ihracat yapan mükelleflerimizi ödüllendirmek için bir araya geldik. Vergileri ile ülkemizin gücüne güç katan, istihdama katkı veren adeta gelişmenin motoru konumunda olan başarılı işadamlarımızı canı gönülden kutluyorum. Devlet olarak işadamlarımızın önüne engel çıkaran, onların işlerini büyütmesini sınırlandıran bir durumda olmamamız gerekiyor. İşadamlarımızın önünü açmak için devletten kaynaklanan engellerin kaldırılmasında telefonun bir ucunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kapımız her zaman sonuna kadar açık. Bu konuda tüm odalarımızla birlikte işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Fethiye 931 kilometrekare alanı ile öyle bir öneme sahip ki… Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Singapur’un yüzölçümü 721 kilometrekare. Biz oradan alan olarak 210 kilometrekare daha büyüğüz. Singapur’da kişi başına düşen milli gelir 5 bin Dolar. 5 buçuk milyon nüfusu var ve dünya ekonomisinde 10. sırada yer alıyor. Bizim hiçbir mazeretimiz olmaması gerekiyor. Ülke ve bölge olarak yapabiliriz. Hep turizme odaklanıyoruz ama tarımda da ciddi bir gelişme var’ dedi. 

Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı
Fethiye FTSO'dan Rekortmenlere Ödül Yağdı

Bakmadan Geçme