FETHİYE FESTİVALİ'NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Fethiye'de düzenlenen 11'nci Uluslararası Fethiye Kültür Sanat Festivali'nin kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

  • 2151
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
FETHİYE FESTİVALİ'NDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı’nın (FETAV) Fethiye Belediyesi desteğiyle düzenlediği 11'nci Uluslararası Fethiye Festivali kapsamında animasyon grupları, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kortej yürüyüşü yapıldı. Salı pazarı meydanından başlayıp Atatürk ve Çarşı caddeleri boyunca devam edip, Beşkaza Meydanı’nda son bulan yürüyüşte değişik ülkelerden animasyon ekipleri, dansları ve kıyafetleriyle karnavalları aratmayan görüntüler oluşturdu. Kortejde Kargı köyündeki Enver Yalçın'a ait yörük müzesi ekibi ile Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen ekiplerinin gösterileri ilgi ile izlendi. Çalış plajındaki İsmail Uzunoğlu'na ait Yörük çadırı ekibinin gösterilerinin yanı sıra Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit'in kortejden traktör ile çevreye gül suyu atması yerli ve yabancı turistleri serinletti. Kortej yürüyüşüne Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Festival Komitesi Başkanı Mustafa Şıkman, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri de katıldı. Fethiye'nin Kadın Efeler'inin de katılıp büyük ilgi gördüğü kortej yürüyüşünde sivil toplum kuruluşları da katılıp, günün anısına çiçek ve çeşitli hediyeler dağıttılar. Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği üyeleri kortej boyunca oyunlar oynarken, bu oyunlara bazı turistler de katıldı. Enver Yalçın tarafından Yörük göçünün de canlandırıldığı yürüyüşte, kamyonet kasasındaki delbekçiler ilgiyle izlendi. İlçede yaşayan yerleşik yabancılar, ilginç kostümlerle korteje katıldı. TÜRSAB'tan itfaiyeye, klasik otomobillerden motosiklet ve bisiklet gruplarına kadar onlarca grubun da yer aldığı festival korteji zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu. Karaçulha Çok Programlı lisenin Felsefe Sokağı'nda yer alanlar ilginç kostümleriyle tanıttığı kortej yürüyüşünde vatandaşlar eğlenceye doydu. Vatandaşların fotoğraf çekebilmek için yarıştığı kortejde, festival kapsamında Türk Hava Kurumu’na ait motorlu yamaç paraşütü de havadan destek verdi. Kortej sonunda Fethiye Beşkaza Meydanında bir araya gelen gruplar, dans gösterileri ile yerli ve yabancı tatilcileri eğlenceye boğdu.

NELER YER ALDI?

Fethiye’yi sanat ve kültür merkezine dönüştürmek amacıyla organize edilen festivalde, yerel ürün sergisi, kitap fuarı, imza günleri, edebiyat söyleşileri, dünya müzikleri şenliği, ressam buluşması, fotoğraf festivali gibi etkinlikler yer aldı. Festival yarın sona erecek.
 

Bakmadan Geçme