Fethiye Faralya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı olan Faralya, yeryüzündeki cennet olarak kabul edilen bir bölgedir. Gerek doğal güzellikleri gerekse tertemiz havasıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan bir bölgedir. Faralya'da yaşayan yerel halkın geçim kaynağının büyük çoğunluğunu ise Turizm, hayvancılık ve tarım oluşturmaktadır. Aynı zaman da Likya ve Roma imparatorluklarının kalıntılarına da bu bölgede rastlanmaktadır. Faralya seyahatiniz sırasında doğa yürüyüşlerine çıkabilir, denize girebilir ve huzurlu ve sakin bir tatil geçirebilirsiniz.

  • 8555
Fethiye Faralya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Faralya Otelleri gezilecek ve görülecek bölgelere odlukça yakın bir konumda olmasının yanı sıra konforlu odaları ile ön plana çıkan bir bölgedir. Ayrıca profesyonel ve güler yüzlü personelleri ile hizmet veren oteller her bütçeye uygun konaklama imkanı da sunmaktadır. Ancak Faralya otelleri hakkında detaylı bilgiler vermeden önce gezilecek ve görülecek bölgeler hakkında bilgiler vermek daha doğru olacaktır. Faralya seyahatiniz sırasında en az 2 gün ayırmanız bu bölgedeki birbirinden farklı güzellikleri görmenize olanak tanıyacaktır.

Faralya’da Gezilip Görülmesi Gereken Bölgeler

Aktaş Plajı: Faralya sınırları içinde yer alan kabak koyu ve Kelebek vadisinin haricinde Aktaş plajı da yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerler arasındadır. Aktaj plajı taşlar arasında yer alsa da eşsiz güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Aktaş plajını çevreleyen bembeyaz taşlar ve tertemiz havasıyla dinlenebileceğiniz en önemli bölge. Ayrıca oldukça berrak denizi ve tertemiz kumsalı ile yaz aylarında denize girebileceğiniz en önemli bölge.

Kabak Koyu: Faralya bölgesinin en popüler ikinci koyu olarak bilinmektedir. Kabak koyuna ulaşım zor olsa da tekne turu ya da traktör ile ulaşım sağlamak mümkün. Kabak koyu tertemiz denizin yer aldığı ve odlukça durgun bir suya sahiptir. Diğer koylarda olduğu gibi eşsiz güzelliklerin yanı sıra yeşilin her tonunun ve mavinin birleşimiyle oluşan cennet bölgesidir.

Tarihi Kalıntılar: Roma İmparatorluğu ve Likyalılara ait birbirinden eşsiz ve güzel bu kalıntılar doğayla bir bütün olarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Likya dilinde yazılmış birbirinden değerli eserlerin yanı sıra anıtlar ve mezarlar bulunur. Roma imparatorluğuna ait kalıntılar ve lahitler de oldukça önemlidir. Ülkemizin en uzun yürüyüş yolu olan Antik Likya yolu da bu bölge içerisinde bulunmaktadır.

Kelebek Vadisi: Gerek ülkemiz gerekse dünyanın en önemli ve en güzel doğal bölgesi olarak kabul edilen Kelebek vadisi eşsiz manzarası ve çevresinde yemyeşil bir bölgeyle yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen en önemli bölgedir. Masmavi denizi ve yüksek kayalıklar içinde yer alan Kelebek vadisi çevre kirliliğinin olmadığı ve doğanın eşsiz kucaklamasıyla buluşan bir bölgedir. Faralya seyahatiniz sırasında görmeniz gereken en önemli bölgedir. Ayrıca sadece Kelebek vadisi için dahi bu bölgeyi tercih edebilirsiniz.

Faralya’da Konaklayabileceğiniz En Konforlu Oteller

Faralya otelleri konforlu otellerin yanı sıra gezilecek bölgelere yakın olması sebebiyle de turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaktadırlar. Hem yaz hem de kış aylarında oldukça yoğun olan bu otellerde özellikle yaz aylarında boş yer bulmak çok zor. Faralya’da konaklayabileceğiniz otelleri sizler için gezinomi.com farkı ile listeledik. Faralya’nın en konforlu otelleri şöyledir;

Nautical Hotel: 500 metre kare alan üzerine kurulu olan bu tesis denize sıfır konumda yer almaktadır. Tesis bünyesinde toplamda 18 oda bulunmaktadır ve yem yeşil bir alanla çevrilidir. Çevre dostu olarak kabul edilen bu otelde kum plaj, açık havuz, özel plajın yanı sıra spa, kano, masaj, paraşüt, sauna aktiviteleri de bulunmaktadır.

Perdue Otel: Fethiye merkeze 29 kilometre, Dalaman Havaalanına 73 kilometre ve denize sıfır konumda yer alan bu tesis bünyesinde toplamda 11 oda bulunmaktadır. Tesis tamamen doğal güzellikler içine kurulmuştur. Tesis bünyesinde açık havuz, dalgıçlık okulu, paraşüt ve masaj hizmeti bulunmaktadır.

Seaview Faralya: Fethiye merkeze 29 kilometre ve Dalaman havalimanına 73 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis denize 500 metre uzaklıktadır. Tesis doğayla iç içe olmasının yanı sıra eşsiz doğal güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

Fethiye Faralya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller
Fethiye Faralya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller
Fethiye Faralya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler ve En İyi Oteller

Bakmadan Geçme