• Haberler
  • Güncel
  • Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Soydemir, Son Alınan Kararı Değerlendirdi

Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Soydemir, Son Alınan Kararı Değerlendirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, 1 Temmuz tarihinden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı kalma kararını değerlendiren açıklamalarda bulundu.

  • 744

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, 1 Temmuz tarihinden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı kalma kararını değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Ticaret Bakanlığı berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulamasını 1 Temmuz tarihi itibariyle başlattı. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir bu kararla ilgili yaptığı değerlendirmede “Biliyorsunuz; bundan 1 buçuk sene önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, berber, güzellik salonları ve kuaförler hakkında bir çalışma yapmıştı. Bu süreç bir yıl uzatıldı fakat 1 yıl dolduktan sonra tekrar 6 ay daha uzatıldı. Bugün artık 1 buçuk yıllık süre bitti. Bu süreçte tabi yasa çıktı, Türkiye’nin her tarafında berber, kuaför ve güzellik salonları ülkenin her tarafında belli günlerde kapanması ile ilgili karar alındı. İllerde valilikler karar veriyor ona. Tabi ki biz de Sanayi ve Ticaret bakanımız ile konuştuk, bunun neticesinde 1 Temmuz pazartesi gününden sonra kanun yürürlüğe girdi ve bu pazardan itibaren bütün berber, kuaför ve güzellik salonları iş yerlerini kapatacaklar. Bazı esnaflarlarımız bunun Fethiye’ye özgü olduğunu düşünüyorlar ama değil, ülke genelinde alındı bu karar. Sadece damat traşı ve gelin başı için işlerini devam ettirebilirler. Bütün berber ve kuaför esnafı arkadaşlarımıza işlerinde başarılar dileriz” dedi.

Bakmadan Geçme