Fethiye'deki STK'lardan 104 emekli amiralin imzaladığı metne sert tepki

Fethiye'de bazı sivil toplum kuruluşları, 104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisini kınadı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen açıklamada, 'Gücünü milli iradeden alan Türkiye'mizin bekasını koruyacak olan, yine aziz milletimizdir. Muhtıra tarzında gece yarısı servis edilen bildiriye imza atan emekli amiraller bir an önce hukuk önünde hesap vermelidir' ifadeleri kullanıldı. 

  • 1174
Fethiye'deki STK'lardan 104 emekli amiralin imzaladığı metne sert tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de bulunan bazı STK’lar, 104 emekli amiralin ortak imzasıyla yayımlanan Montrö bildirisine kınama açıklamasında bulundu. Hazırlanan ortak basın açıklamasını Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü okudu. Dernek Başkanı Canözü, Türk halkının gücünü milli iradeden aldığını belirterek; emekli amirallerin hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini dile getirdi. 

Ortak basın açıklamasını okuyan Fethiye Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Canözü, “Son günlerde bazı çevreler, ülkemizi karanlık bölgelere çekmeye çalışıyor. Konuyla ilgili olarak Fethiye’deki bazı STK’larla açıklama yapma gereği duyduk. Büyük Türk Milleti, tarihinden bu yana iç ve dış güçler tarafından çökertmek için işbirliği içindedirler. Milletimizin seçilmiş iradesine ve devletimizin bekasına karşı yapılan her türlü saldırı; milletimizin cesareti ve kararlılığı karşısında yok olup gitmeye mahkumdur” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Canözü, “Bütünlüğümüzü tehdit eden, demokrasi ve hukuk dışı her çeşit muhtıraya, darbe heveslilerine ve vesayete karşı devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu bir kere daha kamuoyuna duyururuz. Bir grup emekli amiralin yaptığı basın açıklamalarıyla; kendilerini masummuş gibi zavallı duruma düşürmüşlerdir. Bilinsin ki gücünü milli iradeden alan Türkiye’mizin bekasını koruyacak olan, yine aziz milletimizdir. Muhtıra tarzında gece yarısı servis edilen bildiriye imza atan emekli amiraller bir an önce hukuk önünde hesap vermelidir. Sizler görev süreleriniz boyunca neler yaptınız? Sizlere önerim, gidin emekliliğinizi yaşayın. Lütfen bu ülkeyi yöneten insanlara karışmayın” şeklinde konuştu. 

    
 

Fethiye'deki STK'lardan 104 emekli amiralin imzaladığı metne sert tepki
Fethiye'deki STK'lardan 104 emekli amiralin imzaladığı metne sert tepki

Bakmadan Geçme