FETHİYE'DEKİ GÜVEN ORTAMI AVRUPA'YA DUYURULACAK  

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) ev sahipliğini yaptığı Fethiye Turizm Konseyi Toplantısı'nda yeni tip koronavirüs (Covid-19) küresel salgınının etkisi altında geçen 2020 turizm sezonu değerlendirildi. Toplantıda Fethiye'de uygulamaya alınan Covid-19 salgını tedbirleri ve güven ortamının Avrupa ülkelerine duyurulması konusunda tanıtım faaliyetlerine hız verilmesi kararlaştırıldı.  

  • 1331

Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli başkanlığında FTSO Likya Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FETOB Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsilciliği Başkanı Özgen Uysal, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi’nden Mehmet Eskici, Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Temsilcisi Erdi Filiz, YDA Dalaman Hava Limanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, Fethiye Belediyesi Basın Yayın Bürosu’ndan Gencay Güngör, FETAV Koordinatörü Dilek Dinçer, Göcek Kültür ve Turizm Derneği adına FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, FTSO Meclis Üyesi ve Fethiye Güç Birliği Müdürü Selamettin Yılmaz, FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi adına Musa Ünsal ile SKAL Fethiye Derneği adına Uğur Serindağ ve Selin Saraç katıldı.


Covid-19 virüsü pandemisinin turizm sezonu üzerindeki olumsuz etkilerinin konuşulduğu toplantıda, Fethiye’de Eylül ve Ekim aylarında olumlu bir tablonun oluşabileceği beklentisi ön plana çıktı. Katılımcılar İngiltere’den bölgeye tatil için gelmeyi planlayan turistlere farklı kaynaklardan yanıltıcı bilgiler aktarıldığına yönelik duyumlar alındığını dile getirdi. Turizmciler Türkiye’de 65 yaş üstü tatilcilerin belirli saatler dışında sokağa çıkamadığı gibi gerçekle bağlantısı olmayan yanlış bilgileri düzeltecek yayınlar yapılması konusunda fikir birliğine vardı. Fethiye’de alınan koronavirüs tedbirlerinin ve güven ortamının Avrupa ülkelerine duyurulmasına ilişkin çalışmaların ön plana çıkarılması istenen toplantıda, görsel tanıtım faaliyetlerine hız verilmesi kararlaştırıldı. Avrupa ülkelerine yönelik sosyal medya reklamlarına da ağırlık verilmesi istenen toplantıda, FTSO ve Fethiye Belediyesi, tanıtım görsellerinin hazırlanması ve yayımlanmasına ilişkin maddi yükü paylaşma kararı aldı.


“Hava oyunları festivali sekteye uğramamalı”
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, toplantıda yaptığı konuşmada Ekim ayında yapılması planlanan Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin iptal edilmemesi gerektiğini ifade etti. Festival alanı ve katılımcı sayısını, Covid-19 tedbirleri kapsamında yeniden düzenlemeye hazır olduklarını belirten Başkan Çıralı, organizasyonu sekteye uğratmamanın çok önemli olduğunu kaydetti. Bu tür organizasyonlarda araya giren kopuklukların festivalin uluslararası saygınlığına zarar vereceğini belirten Başkan Çıralı, FTSO olarak sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.  
Festivalin gerçekleştirilmesi yönünde olumlu görüş bildiren turizmciler ise sezonu olumlu ve umut veren bir tabloyla kapatmanın gelecek yıl açısından da önemli olduğu hususunda fikir birliğine vardı. 
 

Bakmadan Geçme